Белослава Бисерова Бориславова е едно здраво, щастливо и усмихнато дете до 12 май 2021 година. Тогава две-годишната Белослава от град Русе получава внезапен сърдечен арест, докато си играе с другите деца на площадката. Внезапно, без никакви симптоми и без никога да е боледувала през живота си, нейното сърце спира. В следствие на сърдечния арест (спиране на сърдечна и дихателна дейност) Бела изпада в клинична смърт общо 10 минути, 2 от които лежи мъртва на площадката, през останалите 8 минути я реанимират. Русенските лекари успяват да я върнат в света на живите, но детето изпада в кома и е транспортирано по спешност в болница Пирогов (София), където прекарва 2 месеца в детска реанимация, от които 1 месец е интубирана в кома.

Цвети, млада майка на 5-месечни близнаци, се нуждае от помощ

Диагностицирана е COVID-19, инфекция с 50% засягане на белите дробове, получава глобален мозъчен оток и следват куп несъвместими с живота състояния, които тя успява да преодолее. Излиза жива от интензивното отделение, но в крайно тежко състояние. Следват 20 дни в неврохирургията на Пирогов и изписване, но състоянието продължава да е тежко. Бързо става ясно, че варианти за лечение в България не съществуват!

Благодарение на много хора с големи сърца Бела е транспортирана за лечение в болница Рейап (Истанбул, Турция), където месеци наред лекарите се борят за нейното стабилизиране и успяват да я извадят от критичното състояние, в което пристига. Нейното лечение в болница Рейап продължава и детето показва значително подобрение! Към настоящият момент Белослава се лекува в болници Лив и е подложена на множество възстановителни терапии, за които непрекъснато трябват средства. 

Всеки желаещ може да помогне, като дари за: 

Белослава Бисерова Бориславова
IBAN
BG85FINV91501317557550
BIC FINVBGSF
Валута BGN
Банка Първа Инвестиционна Банка
PayPal paypal.me/BBorislawow

Още информация можете да откриете тук: https://tinyurl.com/bdd3vj6m