Кучетата са приятели, които са готови на всичко за нас. Тези животни са наистина невероятни същества и са способни на много. Доказано е, че кучетата могат дори да помириршат вътрешността на човешкото тяло и така да разберат кога техните собственици са болни. Няма ограничения за това, което тези същества могат да направят за любимите си другари. Следващата история подкрепя изцяло тези думи. 

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН 

Кучето, за което предстои да ви разкажем, доказва своята любов към своя собственик по невероятен начин: използва шестото си чувство и така спасява живота на стопанката си - буквално. 

Кеола е американска Акита, която живее със собствениците си в Донкастър, Южен Йоркшир. Рики и Алана Бътлър се грижат добре за нея, не спират да я обсипват с внимание и да ѝ показват, че тя е част от семейството им. Когато Алана разбира, че е бременна, всички са много щастливи от новината, включително и кучето. Не след дълго обаче Кеола се променя и в нея сякаш се ражда усещане, че нещо не е наред. Кучето започва да следва своята собственичка навсякъде, по всичко личело, че има нещо, което тревожи Кеола, нищо не можело да успокои домашния любимец.

С напредването на бременността на Алана тя започнала да усеща болка в долната част на гърба си. Това я кара да обсъди състоянието с лекаря си, но той не открива нищо притеснително и го описва като един от многото странични ефекти от бременността. Тогава Алана се завръща вкъщи, вярвайки, че проблемът е нарастваща болка от развиващото се дете.

Домашен любимец и бебе

И макар бременната жена да се е успокоила, кучето Кеола - не. Очевидно тогава домашният любимец е успявал да усети, да помирише нещо нередно в тялото на своя приятел - неговия собственик. Разбира се, това не остава незабелязано от Алана, тя вижда, че кучето ѝ се държи странно, но въобще не подозирала каква е била причината. 

“Когато лекарите ме изпратиха вкъщи и казаха, че няма нищо сериозно, тя просто ме гледаше толкова внимателно, че наистина ме уплаши”, обяснява Алана. “Направих снимка на нея, публикувах я във Фейсбук и обвързах кадъра шеговито с филма” Хачи“. Тогава обаче нейните приятелите са започнали да споделят мнението си, че може би кучето се опитва наистина да каже нещо на бременната жена. "Казаха ми, че трябва да приемам поведението ѝ сериозно."

С течение на времето, кучето става все по-непспокойно, Рики и Алана определено забелязват, че се опитва да им каже нещо. "Никой не разбра колко съм болна всъщност – но Кеола го направи." "Тя започна да се притиска към мен и да плаче." 

За щастие, Алана не пренебрегва дълго предупредителните знаци на нейното куче. Решава да се върне в болницата, където незабавно я приемат в интензивно отделение. Това, което лекарите открили, било наистина шокиращо. Оказва се, че бременната жена е била на няколко крачки от смъртта. Бъдещата майка имала двойна бъбречна инфекция, именно заради нея са се появили болките в гърба. Освен нея, жената е имала и изключително рядък вид инфекция, която поради факта, че не е била лекувана дълго време се е превърнала в животозастрашаващо състояние, лекарите дори споделят, че случаят е бил един от най-лошите в практиката им. 

“В допълнение към това имах антибиотично устойчива инфекция, която е изключително рядка. Лекарите ми казаха, че ако се бях забавила още, съм щяла да отнема както моя, така и животът на сина ми." 

Кеола успява да предотврати смъртта на своята стопанка. Благодарение на лоялността на това кученце, Алана изкарва бременността си леко, в добро здраве и а с ангел-пазител до себе си - Кеола. 

Жената ражда здраво момче на име Линкълн. Бързо той и Кеола се превръщат в най-добри приятели. 

С постъпката си това очарователно куче показва колко много любов има в сърцето си. Домашен любимец, който обича своя собственик толкова много, че дори успява да спаси живота му. Невероятно!

Източник и снимки: http://novinarsko.eu/