5-годишната Бруклин Барнуел не успява да сдържи вълнението си, когато за първи път среща новородената си сестричка Норалин, която се оказва албинос. Бруклин смята, че сестра ѝ е снежна фея и може би роднина на Елза.

От самото начало на втората си бременност Тейлър Дънавант от Сейнт Клер, Мисури, казва, че е усещала, че нещо този път е различно. Тя е загубила тегло и дори е минала през някои кратки усложнения. Докторите са я уверявали, че всичко е наред и, че бебето расте и се развива нормално. Бременната жена обаче е била шокирана да вижда, че си хапва всичко и в големи количества, но въпреки това отслабвала. Тейлър не е предполагала, че бременността ѝ може да причини кървене от носа. Усещала е болки на места, за които не е подозирала, че могат да болят през 9-те месеца. 

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

На 5 март, веднага след като тя ражда дъщеря си, всички в стаята са останали изумени и безкрайно изненадани. А ето и какво споделя майката: „Косата ѝ, кожата ѝ, всичко беше бяло. Нямах представа, че ще имам албинос. Беше пълен шок. Те я ​​вдигнаха и я поставиха върху мен и всичко, което успях да кажа, беше: „О! Всичко по нея е бяло!" .

Оказва се, че малкото момиченце има вроден проблем, който кара нейният организъм да произвежда малко или никакво количество меланин. Нито Тейлър, нито Крис са имали в семейството си подобен случай и това ги кара да се чувстват напълно объркани. Когато виждат бебето, те са изненадани, но също и уплашени, силно загрижени за здравето на своето новородено. Скоро след раждането, те си уговарят среща с генетичен специалист, който потвърждава диагнозата - албинос. "Лекарят ни обясни, че това е рецесивен ген". Тоест, за да се роди бебето такова, то и майката и бащата трябва да са също носители на гена. Другият вариант е в бебето генът да е мутирал съвсем сам. 

Възможно е бебето да промени поне малко цвета си и кожата му да придобие нормален пигмент, но вероятността се оказва изключително малка. Същото важи и за очите на момиченцето. То най-вероятно ще се нуждае от коригиращи лещи и винаги ще трябва кожата му да бъде предпазвана с възможно най-високия слънцезащитен фактор. Възможно е бебето да има проблем и със слуха. Но засега момиченцето е съвсем здраво, просто е различно

Когато представили на 5-годишната им дъщеря нейната сестричка, родителите смятали, че ще има нужда от обяснения. Бруклин обаче ги изненадва приятно с нейната възхитетелна реакция. По нейните думи Нора прилича на Елза и снежна фея. 5-годишното момиченце е погледнало своята майка, след което е споделило: "Мамо, тя е снежна фея. Тя е роднина на Елза." Бруклин обожава своята различна сестричка. 

Четири приятелки забременяват два пъти по едно и също и време

Майката разказва: „Преди Нора нямахме никакви познания за албиносите. Учим все повече с всеки изминал ден. Малко съм разстроена от себе си, защото бях толкова притеснена за състоянието ѝ, без да знам нищо за него. Сега обаче съм уверена, че всичко ще бъде наред. Дадено ни е такова специално малко момиче, за да отглеждаме и да растем, заедно с него. Нейният баща, сестра ѝ аз сме благословени да имаме този прекрасен малък живот. Тя не само носи радост на всеки, когото срещне, но и на всеки, който може да види уникалните ѝ черти на снимки.“

Източник и снимки: https://www.pregnantlife.net/