Едно семейство се бори години наред, за да получи шанса да има собствено дете. Днес можем да помогнем и да станем част от подкрепата, която Веси и Милко срещат по пътя си. Споделяме ви тяхната история, която открихме във фейсбук страницата на Донорството е живот / Майки за донорството и вярваме, че ще се намерят добри сърца, които ще протегнат ръка. 

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

9 години, 9 опита, много пункции и други манипулации. Може би това не казва нищо на хората, които нямат репродуктивен проблем или не са запознати. 


Накратко: 9 години опити за бебе с помощта на медицината. 

Ние сме Веси и Милко. Началото беше някога в чужбина, защото живяхме там. Държава с добро име в медицината и технологиите, но не успяхме с инвитро процедури. После в България, буквално започнахме отново. Стъпка по стъпка, всеки път с надежда за успех. Аз съм медицинско лице и всеки ден виждам чудесата, които създава медицината. Всеки ден виждам как се връща живота. Дава живот. Създава живот. 

Добре дошъл, Габриел - мама и татко те чакат повече от 9 години

Но ние, засега не успяхме да създадем наш, общ живот с усмивка на бебе. Няма да пиша за всяка нощ от тези 9 години с по 365 дни всяка. Нито за тичането до клиниката, нито за отрицателните тестове. Няма да пиша за умората и моментното обезверяване. Няма да разказвам за буцата в гърлото, насълзените очи и настръхналото тяло с преминаващи иглички на тъгата през него. Липсата на звук от отворени уста. Нито за самотата, когато сме заедно след отрицателен тест. Няма да разказвам, защото не сме само ние. Има още много хора, които познават тази болка и всички жадуваме успех.

Куражът никога не ме е напускал, усмивката считам за оптимистично наложителна. Затова и вярвам, че след всяка наша стъпка, ще има слънце. Вярвам, че ще има бебешка усмивка и в нашия дом. Вече знаем, че шансът за това е инвитро процедура с подарена клетка живот. Иначе казано – ин витро с дарени яйцеклетки. Това е шансът да усетя бебе в утробата си. Това е шансът да създадем и ние живот. Да имаме дете.

Благодарим на всички, които ще прочет историята ни. Тя не е по-различна от всички семейства писали до „Майки за донорството“. Вярвам, че ако получим шанс ще бъдем и едни от всички хора, които стават родители с ваша помощ."

Приятели, това е част от писмото на Веси и Милко до нас – фондация „Майки за донорството“. Те се нуждаят от помощ за инвитро процедура с донорска яйцеклетка. Заедно сме помогнали на много хора и заедно се радваме на родените деца. Вярваме, че ще помогнем и на Веси и Милко. И ще се радваме заедно на успеха им!
Средства за инвитро процедурата им може да дарите като:

  • си вземете нещо от благотворителния ни базар тук - в нашата фейсбук страница  https://www.facebook.com/donorstvotoezhivot;
  • да дарите, чрез Pay Pal:  [email protected];
  • дарите средства по банкова сметка на фондация „Майки за донорството“, IBAN: BG50UNCR70001523142155, BIG: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк АД, основание: за Веси и Милко.

Цветелина и Пламена - родени след 7 години борба

А ако сте от жените, избрали да дарят яйцеклетки, можете да се свържете с „Майки за донорство“. Те ще ви разкажат как се случва донорството и ще бъдат до вас по пътя.

Източник и снимка: FB Донорството е живот / Майки за донорството