Вдъхновяващата история открихме във фейсбук страницата на УСБАЛАГ Селена. Ето какво сподели екипът на болницата. Думи-история, думи-смисъл, думи-любов. Желанието ни да стигнат до повече хора е голямо.

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

"Разказвали сме ви истории за бебета, прекарали месеци в интензивния неонатологичен сектор на болницата. Но те не са единствените пациенти, които изкарват дълго време при нас, в „Селена“. Понякога болничната стая се превръща във втори дом за някои от пациентките ни, чието очакване на появата на бъдещото им дете се оказва рисково начинание. Но един мотивиран екип, воден от лекар, решен да докара слученото чудо докрай, какъвто в тази история е д-р Костадин Георгиев, може да направи всичко по-възможно отколкото изглежда.

Това е случаят на Иванка, която току-що стана майка на две прекрасни момиченца – Цветелина и Пламена. Трите преминаха през една тежка бременност, съпроводена с много неразположения, преминала през серклаж, през предизвикателството на COVID-19, и завършила с подранили с няколко седмици контракции. Но в крайна сметка доносена до 36-та седмица, със здрави бебета, родени с тегло 2 290 и 2 460 грама. 

Седем години продължила борбата на Иванка за собствено дете. Тази бременност беше последната ѝ възможност да стане майка със собствена яйцеклетка. Затова трябваше да запазим състоянието на всяка цена. И въпреки тежкия период, Иванка нито веднъж не се усъмни в положителния изход. Защото имаше силата на информираността. Защото имаше до себе си лекар, който не чака въпросите, а разказва предстоящото и вариантите му, които могат да се появят според промените в състоянието ѝ. 


Иванка прекара деветте месеца на бременността в покой, за да доноси и роди двете си дъщерички. Воля, която само една майка може да прояви, за да сбъдне мечтата си за семейство. Пожелаваме им борбата да е била до тук, а нататък да има само чиста форма на щастие и любов!"

Източник и снимка: ФБ УСБАЛАГ Селена