Преди няколко дни ви информирахме за състоянието на млада жена, станала майка за първи път, но едновременно с това развила едно от най-тежките усложнения на ражданията - ДИК синдром, състояние, в което кръвта на пациента не може да се съсирва. Беше нужно спешно да се намерят кръводарители. Това се случи и днес семейството на Стела благодари на всички, които са се отзвовали, дарили са кръв и са помогнали за подобряването на тяхната близка.

Родилка с рядко усложнение се нуждае от кръв

Близките молят писмото им да бъде разпространено, така че да достигне всички подкрепили младата майка в борбата ѝ за живот. Състоянието на Стела продължава да е тежко, но има подобрение на някои показатели, което дава основание на близките ѝ да се надяват за щастливо развитие. Ето какво се казва в писмото до всички доброволни кръводарители:

От името на цялото ни семейство бихме искали да благодарим на всички, които подкрепиха нашата Стела в борбата ѝ! Малко информация за състоянието ѝ: има леки подобрения на кръвните показатели и проблема със загубата на кръв е овладяна от реанимационния екип на болница Св. Анна в гр. Варна. Състоянието ѝ продължава да е тежко, макар и малки подобрения ни дават надежда, че скоро тя ще прегърне детето си и ние нея. Кръводарителската кампания беше повече от успешна и набавихме нужното количество кръв! По повод на положението с което се сблъскахме разбрахме, че има огромен дефицит на кръв в цялата страна и всеки, който има желание, моля нека да дари. Всяка капка кръв отива за спешни случаи като нашият или за деца с онкохематологични проблеми, за които всяка седмица родители трябва да набавят кръв. Това тежко за нас положение ни показа, че още има д обри хора и то много! Благодарим от сърце на всеки, който дари частица от себе си за Стела и на всеки, в чиито молитви е била тя. Бебка е в добро състояние предвид факта, че е родена в месец 8-и.Вярваме, че още малко остана и двете да бъдат изписани и заедно с нас! Благодарим ви!!“, се казва в писмото. 

Източник: https://www.moreto.net/