Среща след среща, разгръщаме тема след тема и споделяме опит, създаваме красиви емоции и се учим да бъдем възможно най-добри в отглеждането на най-ценното - детето. Ето, че успешно и много приятно премина още една от полезните ни срещи на живо. В центъра на вниманието ни този път поставихме бебешката кожа. За нея и Атопичния дерматит си говорихме с д-р Димитър Черкезов, дерматолог от МБАЛ „Св. София“. Коя е правилната грижа, когато кожата е суха и склонна към алергии, и как да се справим с проблема атопична кожа? Всичко важно по темата научихме на 20 септември в Bulgaria Mall

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА НИ ТУК

Ключовата тема изчака няколко минутки, защото преди нея любопитна и ценна информация ни представи и Аделина Ашкова, представител от A-Derma. Тя ни запозна с иновациите в марката и ни убеди в предимствата на техните натурални продукти с качествен и чист състав. Да, A-Derma е чудесен избор, особено когато говорим за суха и склонна към алергии кожа. Защо? Защото A-Derma е грижа, базирана на познания, грижа, базирана на най-доброто от природата, грижа, базирана на ангажименти. Една натурална, растително-базирана дерматологична марка, която заслужава нашето доверие. 

И след като научихме коя е най-подходящата козметика в борбата с атопична кожа, а и не само, ето, че в светлината на прожекторите вече бе и нашият специален гост. В началото на разговора д-р Черкезов ни обясни подробно кое състояние на кожата наричаме Атопичен дерматит, научихме колко често той засяга децата и кога е възможно да се прояви и при възрастни. Кое го причинява и кои са неговите стадии? Не пропуснахме да отговорим и на тези въпроси. 

Получихме практически съвети и разбрахме, че има някои ключови фактори в грижите за атопичната кожа:

  • да се използва хладка вода;
  • къпането да не трае прекалено дълго;
  • да не употребяваме мокри кърпички - алкохолни разтвори.

Какви средства за къпане да използваме, как да подсушаме кожата и как да я хидратираме? Обърнахме внимание на всички детайли.

На финала винаги е време за изненади. A-Derma, Бочко, желаещите да раздват подаръци бяха много. Всеки гост изпратихме с усмивка и специални продукти за мама и бебе. Беше хубаво, научихме много, емоцията бе приятна. Благодарим на нашите лектори, благодарим на вас, мили гости, и разбира се, благодарим на Bulgaria Mall за уютното пространство. До нови срещи!