Цвети Серафимова Димитрова е дъщеря, сестра, съпруга и майка на две близначки. Бори се с тежко заболяване и нейните близки се обръщат към всички нас с молба да ѝ помогнем. 

“Скъпи приятели, как говорим за най-милите си хора? Само и единствено с дълбоко умиление, надежда и силна вяра в неизвестното бъдеще, което принадлежи на тези безценни дарове от Бога - нашите деца!" Това са думи на една безкрайно всеотдайна и любяща Дора Серафимова, майка на младата жена, която отчаяно се нуждае от нашата помощ!

КАЛКУЛАТУР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО 

Познавам Цвети от малка и я наблюдавах как расте, заедно със сестрите си, под безкрайните грижи на прекрасните ѝ родители, Дора и Димитър. В ранното си детство Цвети претърпява седем ортопедични операции и въпреки физическите и емоционалните страдания, през които премина, израстна щастливо дете, изпълнено с енергия и пълноценен живот.

Преди няколко години Цвети почувства сърцето си разбито, когато внезапно загуби малката си сестричка. Това опустоши цялото семейство. Сега Цвети и нейното семейство са изправени пред поредното огромно предизвикателство. Цвети, която е само на 30 години и майка на петмесечни еднояйчни близнаци на име Емилия и Изабела, трябва да се бори за живота си, тъй като е диагностицирана с много агресивен рак на гърдата. Два месеца след раждането на близначките, когато Цвети очакваше да прекара най-доброто време в живота си, гледайки бебетата си, тя беше съкрушена, когато научи новината, че странната бучка, за която лекарите по време на бременността ѝ я уверяваха, че с кърменето ще се магне, се оказа агресивен тумор.

В следващите 3 месеца Цвети беше видяна от много лекари и се подложи на необходимите диагностични изследвания - кръвни и генетика, ЯМР скенери, ПЕТ-сканер, 2 биопсии... За съжаление тя беше диагностицирана с най-редкият и агресивен тип рак на гърдата: слабо диференциран G3 инвазивен дуктален карцином, тройно отрицателен, стадий IIA, скорост на растеж на туморите 90%.

Поради агресивността на заболяването, през последните шест месеца туморът е нараснал близо 4 пъти от първоначалния преглед през януари 2022 г. Окончателната диагноза е поставена през юли и Цвети е изпратена по спешност за лечение в клиника в Турция - болница Anadolu ~ В принадлежност към медицината на Джонс Хопкинс. Лекарите са единодушни, че операция в този момент не е препоръчителна, а по-скоро е необходима. 

Цвети преминава през първите 3 химиотерапии. В същото време се прилага имунотерапия. Според плана за лечение химиотерапията и имунотерапията ще продължат 5 месеца, след което предстои да се направят пълни изследвания, ЯМР и ПЕТ сканиране. При положителен отговор относно състоянието на тумора, в лечението ще последва двустранна мастектомия и лъчетерапия. Също така Цвети ще трябва да продължи с имунотерапията години наред.

Спешното, интензивно, животоспасяващо лечение, на което се подлага Цвети, е изключително скъпо за семейството ѝ, за да го понесат самостоятелно. Събирайки всичките си средства те успяват да платят само малка част от всички разходи. Химиотерапията и имунотерапията са на цена £8 000 на месец. С допълнителните изследвания, медикаменти и инжекции, които се прилагат за предотвратяване на тежките странични ефекти от химиотерапията, пътуването ѝ и престоят ѝ в болница на всеки три седмици, месечната такса е дори повече. 

Майката и бащата на Цвети пътуват с нея на всяка среща, докато съпругът ѝ се грижи за момиченцата у дома. Цялото семейство се моли за положителен резултат и са убедени, че този път Цвети е в ръцете на правилните специалисти, показали голям професионализъм и грижа за благополучието ѝ. Лекарите в Турция са ангажирани и положителни, че при настоящото лечение Цвети ще се възстанови напълно. Цвети е решена и готова да направи всичко необходимо, за да може да се грижи за прекрасните си момиченца и да ги види как растат. Семейството е на предела си, финансово и емоционално и се нуждае от подкрепа, за да продължи лечението и да спаси живота на Цвети. Нашата надежда и цел е да съберем необходимите средства възможно най-бързо, за да дадем възможност на тази млада жена да се възстанови напълно и да продължи житейския си път като дъщеря, майка, съпруга, сестра и приятелка!

Който желае, може да помогне тук: банкова сметка на Цвети: BG19UNCR70001523018941 Tsveta Dimitrova Serafimova - tova е smetkata v BGN v unicredit
PayPal: @cvetiserafimova [email protected]
Сметката в Revolut LT28 3250 0043 0923 1064 BIC REVOLT21 Tsveta Serafimova
@cvetiserafimova

 

Източник и снимки: FB Help Cveti's medical fundraiser