На снимката може да видите група сътрудници, които свирят на музикални инструменти, за да подпомогнат развитието на недоносените бебета. Не е ли това чудесна идея? 

10 реални снимки за силата и красотата на Раждането

Учените смятат, че бебетата се хранят и спят по-добре, когато са приспивани с песни. В център за изследване на детското здраве в Ню Йорк са правени проучвания по какъв начин действат на бебетата различните видове музика.

Удивително - въздействащи кадри от първата среща с ТАТКО

Изследователите са наблюдавали значително забавяне на сърдечната честота на новородените, когато са приспивани с подходящи тонове. Това означава, че музиката действа успокояващо на бебетата.

Оказало се, че терапията е особено подходяща за недоносените бебета. Заради добрите резултати повече от десетина АГ клиники в САЩ са въвели музикална терапия за подпомагане развитието на новородените.

В БЪЛГАРИЯ

По повод  инициативата #БезРаздяла | “Гласът лекува (провела се в подкрепа на Световния ден на недоносените деца, който е на 17 ноемврина “Нашите недоносени деца”, фондацията проведе и собствено изследване, засягащо достъпа на родителите до неонатологичните звена във време на пандемия, както и промените в организацията на грижата за бебетата, нуждаещи се от интензивно лечение.

Изследването регистрира тревожни данни както около невъзможността семействата да бъдат с бебетата си, така и около разпада на семейно - ориентираните грижи, свързани с използването на доказано ползотворни практики като метода кожа-до-кожа, кърменето и храненето с майчина кърма по време на болничното възстановяване на бебетата.

Невероятно - реални снимки на бебето през 9-те месеца

“Да бъда далеч от бебето си в продължение на месеци, да не знам как е, диша ли, ще се справи ли, за мен беше най-голямото изпитание в целия ми живот! При всяко прозвъняване на телефона сърцето ми спираше. Очаквах, че ми звънят от болницата, за да ми кажат най-лошото. Не помня момент на по-голямо отчаяние...”