НАЧАЛО

В търсене на съвършенство
Здравият разум и вниманието към детайлите са две от най-силните характеристики на Вашето дете Дева, които се забелязват от ранна възраст. Възможно е да видите, че детето Ви подрежда играчките си или спестява джобните си пари, за да си купи някоя дългоочаквана вещ, докато други деца харчат парите си за капризи.

Малката Ви Дева вероятно няма да бъде импулсивна. Вместо това детето ще прецени плюсовете и минусите на дадена ситуация и след това ще вземе решение какво да направи. Детето Дева има високи стандарти и по природа е предпазливо, затова може да изглежда придирчиво и срамежливо. Това е просто защото предпочита да стои настрана и да обмисля дадена ситуация, вместо да се хвърля в нея през глава.

Вашето дете Дева е създадено да Ви бъде помощник. То обича реда и искрено иска да помага и да прави добри неща за семейството си, а по-късно и за света. Това е качество, което трябва да се опитвате да насърчавате и хвалите.

Като родител на Дева ще трябва да успокоявате очакванията на детето си за съвършенство с посланието, че понякога достатъчното добро е точно това, което е в момента, тук и сега. Изграждайте увереността му, доколкото можете, тъй като детето Ви вероятно ще бъде самокритично и прекалено скромно.

Помогнете на малката си Дева да се отпусне и да почувства дребните удоволствия в живота, като излизате навън и се наслаждавате на природата заедно. Дългата разходка или семейното каране на колело е лесен начин да направите това. Режимът на лягане, балансираното хранене и редовните забавления ще бъдат важни за детето Дева, което може да е склонно често да се притеснява. Всичко, което насърчава релаксацията, ще помогне на детето Ви да остане спокойно и съсредоточено.

Съвместимост на семейството
Според астрологията начинът, по който се сближавате с детето си Дева може да зависи и от Вашия звезден знак. Трябва ли да предвидите време за игра, да насърчавате творчеството или да давате малко повече обич? Научете какво казват звездите, като кликнете върху звездния си знак по-долу:
 

Изберете зодия на дете и зодия на родител

   
Изчисли