Гордост и топлина
Като родител в Лъв вие се грижите най-вече за семейната лоялност, защита и обич. Проявявате страст и искреност в емоционалните си прояви, така че децата ви знаят кога сте умилени и ентусиазирани. Също така те знаят кога се чувствате зле.

С естествената си смелост, енергия и любов към светлината на прожекторите вероятно ще бъдете в центъра на семейството си. Вие задавате емоционалния тон на децата и партньора си. Когато се чувствате оценени, животът на всички вас не може да бъде по-добър. Когато обаче се чувствате пренебрегнати или недооценени, можете да станете доста разстроени и чувствителни. В крайна сметка Лъвът е кралски знак, а кралските особи не обичат да бъдат пренебрегвани!


Децата ви обичат щедростта ви и вие ги обсипвате с подаръци и други големи жестове. Ако детето ви има приятел на гости, ще заведете всички на вечеря, на кино и на сладолед. Може да направите нещо ощеa по-екстравагантно, независимо дали наистина можете да си го позволите, или не. За вас най-важното е да се отнасяте добре към близките си.

Все пак обичате да ви благодарят за усилията ви. Имате както горда, така и несигурна страна и когато добротата ви не бъде оценена, можете да се изнервите. Този лъвски рев ще се чува в цялата къща! Дълбоко в себе си знаете, че семейството ви ви обожава също толкова силно и безусловно, колкото и вие тях, така че всички семейни конфликти обикновено се разрешават бързо.

Семейна съвместимост
Според астрологията начинът, по който се сближавате с детето си, може да зависи и от неговия звезден знак. Трябва ли да предвидите малко време за игра, да насърчите творчеството им или да им дадете малко повече обич? Разберете какво казват звездите, като кликнете върху звездния знак на детето си по-долу: