НАЧАЛО

Силен и безмълвен
Като родител Скорпион вероятно ще бъдете емоционалният център на семейството си, независимо дали го осъзнавате, или не. Вие сте страстни, чувствителни и дълбоко емоционални. Имате силна връзка с децата си.

Децата ви виждат като доста сложни, дори загадъчни, така че може да се наложи да се противопоставите на природата си, за да бъдете открити и честни с тях. Ще имате много по-близки и ефективни отношения със семейството си, ако понякога показвате уязвимата си страна, което включва разговори за вашите чувства и страхове и изслушване на тези на децата ви.

Естественият ви интерес към историята и психологията, съчетан с изследователските ви способности, ще ви превърне в любим източник на информация, когато децата ви имат нужда от помощ за домашните си. Освен това сте доста проницателни, така че ще имате уникална представа за чувствата и мотивацията на децата си.
Въпреки това, независимо какво разбирате или мислите, че разбирате за децата си, насърчавайте ги да изразяват преживяванията и чувствата си със собствени думи. Преди всичко, не използвайте тайните им срещу тях! Като Скорпион може да сте склонни към борба за власт и контролиращо, манипулативно поведение, но очевидно това няма място в отношенията ви с децата.

Осъзнайте тези несъзнателни начини на поведение и се съсредоточете върху това да бъдете открити, да проявявате взаимно доверие, емоционална честност и истинска привързаност. Ако успеете да ги постигнете с децата си, ще създадете домашен живот, от който всеки член на семейството ви се нуждае, за да се чувства сигурен и свързан.

Семейна съвместимост
Според астрологията начинът, по който се сближавате с детето си, може да зависи и от неговия звезден знак. Трябва ли да предвидите малко време за игра, да насърчите творчеството им или да им дадете малко повече обич? Разберете какво казват звездите, като кликнете върху звездния знак на детето си по-долу:
 

Изберете зодия на дете и зодия на родител

   
Изчисли