Няма подходящо време за деца. Всеки трябва да си даде сметка, че няма нищо по-важно от това да отгледаш дете. Това каза телевизионната водеща, писател и бизнес дама Юлияна Дончева в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Тя има две деца. Първото, от които е родила на 30, а второто – на 50-годишна възраст след няколко неуспешни инвитро процедури. Дончева споделя, че именно времето преди да се осъществи бременността е бил най-тежкият момент за нея.

Телевизионната водеща коментира, че късното родителство вече е нещо обичайно както в европейски мащаб, така и у нас. Нейният съвет е дамите, които се решават да станат майки на по-зряла възраст, да не пренебрегват себе си и грижата за себе си. "Спортът и здравословното хранене не са маловажни и те поддържат една не само физическа, но и емоционална младост на жената, която да отговаря на нуждите на едно подрастващо дете", посъветва тя.  

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Според нея първото раждане е добре да се случи под 30-годишна възраст. "Поради стреса, динамиката, замърсената среда все по-рано жените започват да имат репродуктивни проблеми, което е много сериозен световен проблем в момента. Оказва се, че някои момичета след 30-годишна възраст имат чисто хормонални проблеми, които възпрепятстват едно нормално забременяване. За жените, които искат да имат късно майчинство, е по-подходящо за второ, трето дете", каза Юлияна Дончева.

Източник: https://www.focus-news.net/