Те са готови на всичко един за друг – Калина и Емо. Млади и симпатични, двамата станаха популярни от първия сезон на романтичното предаване. Поводът Кики да гостува на страниците ни е, фактът, че скоро ще стане мама, а може би, когато четете тези редове, бебето ще се е родило. В своя канал в Инстаграм красивата брюнетка сподели, че очакват момченце. Как преминават 9-те месеца и какво още ни разказа Калина, научете от следващите редове...

Калкулатор на бременността - провери кога е твоят термин

 • Здравей, Кики! Благодарим ти, че прие нашето предложение и се съгласи да си поговориш с нас. Ще се радваме да споделиш с читателите как преминава твоята бременност до момента?

Привет! За мен е огромно удоволствие да бъда част от списание, което си купувам, откакто съм бъдеща мама и което чета с интерес. Имам късмета по-голямата част от бременността ми да протича леко. Водя почти същия живот като преди началото и това ме радва много. 

 • Нека се върнем няколко месеца назад – беше ли изненада положителният тест за бременност или очаквано и планирано в точноя момент събитие?  

Не бях изненадана, защото мечтаехме за този положителен тест от години. Забременях естественно месец преди планувана инсеминация. Така е трябвало да стане. 

 • Как се почувства, когато видя двете чертички на теста?  

Тук ще споделя, че имахме така желания положителен тест и няколко месеца по-рано, но за съжеление, всичко приключи рано. За това и когато видях двете чертичи този път ми беше трудно да се зарадвам от сърце и да го приема реално преди да вляза в четвърти месец, когато вече бяхме безкрайно щастливи и много по-спокойни. 

 • Имаше ли специален начин, по който сподели на своя любим добрата новина?  

Представяла съм и планирала много начини за споделяне с Емо, но не се сдържах и просто му звъннах по телефона.

 • Лесно ли успя на намериш специалист, на когото да провериш своята бременност?

Отне ми време и се лутах около година и малко. И все пак, макар и късно, намерих точния човек – д-р Светлана Петрова, на която ще разчитам и по време на раждането. 

 • Как протече първият преглед?  

Сърцето ми щеше да изкочи. Нямах търпение да се видя малката точка на ехографа. Пазя всички снимки и си ги разглеждам понякога. Изумително е как тази малка точица се превръща в човек. Истинско вълшебство. 

 • Имаше ли вътрешно усещане за пола на бебето?  

Не, никакво. Често сънувам племеницата ми, защото я виждам рядко и ми липсва. Затова и свързвах момиченцето, което сънувам, с нея. Не ми е било важно какъв ще е пола, а само всичко да е наред и не съм се вглъбявяла дотолкова, че да се вслушам в шестото си чувство.

 •  Страхуваш ли се от нормалното раждане – в България тенденцията за секцио се повишава и все повече жени раждат така по свое желание?

Не се страхувам. Нямам търпение да преживея и това, и да видя бебчето ни. Толкова жени са имали силата да родят нормално, защо аз да не се справя?! А пък, ако не зависи от мен и е секцио, ще го приема спокойно. Нищо не е на всяка цена. 

 • Колко килограма си качила до момента? Изглеждаш чудесно, спазваш ли някакъв режим, спортуваш ли?

Благодаря! Почти в девети месец съм и плюс 15 кг. Можеше и по-малко, но знам, че е възможно и доста повече да съм натрупала. Не съм променила режима си на хранене освен, че вече закусвам редовно. Движа се активно всеки ден и ми е трудно да пропускам кафето с тортичка. 

 • Имаше ли предизвикателства до момента – безсъние, болки, гадене или друго?  

Гадене – не. Безсъние рядко, но и изразходвам достатъчно енергия, за да заспя за секунди. Болките също за момента са малко, но имам доста контракции от самото начало, които контролирам с предписания ми магнезии. 

 • На какво мечтаеш да научите новия член в семейството и как планирате да го възпитавате?

За нас е важно да вярва в себе си и да има смелоста да следва мечтите и ценностите си. Да е добър и да вярва в позитивната развръзка на всяка ситуация. Да има силата да бъде себе си и да се наслаждава искренно на щастливите моменти. 

 • Колко често в месеца посещаваш проследяващия бременността лекар?

Различно в отделните етапи на бременноста. В мо мента през две седмици, които за щастие минават бързо.

 • КАКВИ СА СЪВЕТИТЕ ТИ КЪМ БЪДЕЩИТЕ МАЙКИ, КОИТО СЕ ТРЕВОЖАТ ДАЛИ ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД И ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ВЛЕЗЛИ В РИТЪМА НА ЩАСТЛИВОТО БРЕМЕНЕЕНЕ?

Лесно е да дадеш съвет, когато вече си в края на бременността и мечтата ти почти се е сбъднала. И все пак ще кажа, че си струва да се изтърпи и да стиснат още малко зъби. Да вярват! Всеки минава през труден и щастлив етап.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Някои преди забременяването, други по време, а трети – след. Неизменна част от целия процес е да има трудности, които ни помагат да оценим още повече най-хубавия по дарък – детенце, когато го получим.