Много често по време на бременността може да изпитате стомашно-чревен дискомфорт. Започвате да си мислите, че това може да бъде здравословен проблем или че това се дължи на бебето, което предизвиква неприятните или особени усещания. Ще се изненадате, че от всеки четири бременни жени три се оказват с проблемна храносмилателна система и страдат от диария, запек и други неразположения на червата през бременността. Когато раздразнението на стомаха ви е кратко, обикновено това е нормална част от протичащата бременност. Това може да е свързано с промени в нарастващата матка. Когато дискомфорта в сомаха е по-силен или постояннен, тогава незабавно посетете вашия лекар. Той ще ви даде насоки как да се грижите за себе си у дома и как да различавате симптомите, през които ще преминете през деветте месеца на бременността.

Как можете да се грижите за себе си у дома?

1. Време за релакс и движение: дошло е време да обърнете внимание на себе си, да освободите своето тяло от стреса и да дадете почивка на ума си. Знайте, че да не правите нищо за час-два не е загуба на време, а инвестиция във вас и развиващото се бебе. За да се почувствате добре може да взимате по-често душ или топла, но не гореща вана. Осигурете спокойно място в дома си, пуснете си тиха успокояваща музика, запалете свещи и заемете удобно положение за медитативна релаксация. Отпуснете тялото и се съсредоточите върху дишането. Дишайте дълбоко и бавно, и направете съзнателно усилие да се освободите от напрежението и тревогите си при всяко издишване. Изпратете на бебето си допълнително кислород с всяко вдишване. Мислете с любов за посрещането му и бъдещия ви живот заедно. Отдайте се на ходене или на леки физически упражнения (йога), те се считат за един от най-добрите начини за лечение на раздразнения стомах. С малко усилия всеки ден ще постигнете благоприятен ефект за вас и вашето бебе в периода на бременността.

2. Приемайте повече течности: стомашно-чревния дискомфорт, образуването на газове, запек или подуване на корема, може да бъде излекувано чрез увеличаване на приема на течности, като по този начин ще помогнете на организма си да изхвърли токсините от тялото ви. Приемайте достатъчно количество вода, прясно изцедени сокове и смутита. Не консумирайте непастьоризирани сокове, газирани напитки, кафе и черен чай, защото те ще  раздразнят стомаха ви.


3. Здравословното хранене: когато изпитвате стомашно-чревен дискомфорт може да разделите дневното си меню на четири или дори пет хранения. Това ще ви позволи да дадете на тялото необходимите хранителни вещества и витамини, от които се нуждае, без да го претоварвате с всичко това наведнъж. За да се справите със стомашно-чревния дискомфорт е необходимо поддържането на здравословен начин на хранене през цялото време на бременността. Това може да бъде трудно и да не сте сигурна дали ще се справите с тази задача. Затова можете да помислите за прием на специално разработена хранителна добавка като ПреМама Дуо за допълнителна помощ при набавянето на необходимите хранителни микроелементи за здравословна бременност. Приемайте хранителната добавка с малко количество течност след хранене. Таблетките и капсулите ПреМама Дуо са хранителна добавка, която задоволява повишената нужда от прием на витамини, минерали и омега - 3 - мастни киселини преди, по време на и след бременност.

ПреМама Дуо е хранителна добавка, която съдържа 30 таблетки и 30 капсули. Продуктът е разработен по изискванията за количествен и качествен състав, така че да е подходящ за жени, които се опитват да забременеят, за бременни жени и за кърмещи майки. Всяка таблетка съдържа 11 витамина и 10 минерала, а всяка капсула съдържа ДХА (докозахексаенова киселина). Приемат се по една таблетка и една капсула дневно след хранене за периода на цялата бременност и кърменето.

Подробна информация за ПреМама Дуо можете да прочетете ТУК >>

>> Можете да закупите онлайн хранителната добавка ПреМама Дуо от

Аптеки Remedium

Онлайн аптека АФИА

Аптеки Гален

Аптека Витания

Аптеки Прополис

Аптека Фрамар

Аптеки SOpharmacy