Бременността е чудо. Можем ли да напишем нещо по тази тема, което да не звучи твърде банално? Едва ли! Но също така, без съмнение, всяка жена, докосната от копнежа да бъде майка, ще почувства пеперуди в корема, четейки следващите редове.

Свети във морето

на детските игри

бисерче, което ни прави по-добри.

Прочети още: МИСИЯ Училище за родители

А где ли е туй бисерче?

Не знаем, но си мислим, че

 

свети във морето

на детските игри

бисерче, което ни прави по-добри…

Неповторимият Валери Петров е написал тези нежни редове без да предполага, че те биха могли да се окажат в основата на гореспоменатите пеперуди. Преди напълно да се объркате, откъде тръгнахме и докъде стигнахме, ще обясним – бисерчето, което свети в морето, много напомня на сладката точица, която се появява в корема на мама след искра от светлина, съпровождаща зачеването. Това „дребно чудо“ ни прави по-добри, дори да не сме го виждали. Обикваме го, а не го познаваме. Потапяме се в морето на любовта и вярваме, че най-доброто предстои. Очакваме го и се чувстваме така… сякаш винаги сме били готови за него.

Ражда се и

„… в миг заблестява със хубост такава,

Която човекът, удивен назовава

със името „бисер“…

Детето е ценен подарък, перлата в короната на своята майка. 9-те месеца от друга страна са незабравимият период, който почти 40 гестационни седмици ни напомня, че мечтите се сбъдват, че има смисъл да вярваме и да обичаме, че Бог ни е пратил съвършено творение.

Пазете своите „бисерчета“ и ги умножавайте!