Бременна сте и сега е моментът да се поглезите и всички около вас да ви засвидетелстват огромната си обич и привързаност. Любовта, казват, е най-доброто лекарство за всичко – както за болестите и неразположенията, така и за лошото настроение. Ще ви помогнем да обичате онова, което ще ви направи по-усмихната и щастлива.

Обичайте себе си! Постоянно се гледате в огледалото и се чудите вие ли сте това, или отсреща ви наблюдава намръщено малък кит... Гърдите ви са огромни, коремът ви стърчи поне половин метър напред и изобщо не искате да поглеждате бедрата и ръцете си... Забравете всичко това! През бременността тялото ви се превръща в дом за вашето дете. Всяка бременност е уникална и дори да имате още 3 бебета по-късно, 9-те месеца с всяко ще са различни и никога няма да се върнат. Затова наслаждавайте се на всеки миг, в който коремчето ви малко по малко изскача над панталона, и обичайте тялото си.

Обичайте ежедневието си! Независимо какво правите – дали прекарвате деня си в излежаване на канапето, гледайки поредния епизод на “Дързост и красота” и похапвайки сладки, или пък се забавлявате в чата и интернет форума, разменяйки си остроумни шеги с други бременни майки, – правете само това, което ви доставя удоволствие и ви успокоява. Бременната е добре да спортува, но йогата или плуването не ви допадат. Тогава отидете на разходка. Винаги има алтернативи. Съчетавайте полезното с приятното.

Обичайте емоциите си! През бременността хормоните бушуват, затова не се съдете прекалено строго, ако от време на време изпадате в криза – плачете без причина или се смеете истерично. Следващия път, когато това ви се случи на обществено място или пред прекалено строгите родители на партньора ви, просто дишайте дълбоко и си повтаряйте, че със сигурност след време пак ще може да контролирате емоциите си.

Обичайте храната си! Когато говорим за храна, става въпрос най-вече за шоколада. Той съдържа голямо количество вещества, които провокират мозъка да произвежда серотонин – хормона на щастието. Хапвайте повече черен шоколад. Той съдържа по-малко мазнини, окислява лошия холестерол и го прави безопасен, а се знае, че именно холестеролът е главният виновник за атеросклерозата. Какаовият прах от шоколада съдържа много магнезий – мощен фактор срещу стреса. Сладкото изкушение ще направи щастлива и вас, и бебето. Не лишавайте нероденото от тази радост...

Обичайте партньора си! Раждането на бебето със сигурност драстично ще промени взаимоотношенията с партньора ви. Обикновено новоизлюпените родители все по-рядко правят спонтанен секс на масата в дневната или се изненадват с малки сладострастни съобщения по мобилния си телефон. Ето защо най-добре отделяйте колкото може повече време за любимия човек, преди детето да се появи на бял свят, и се наслаждавайте на новите моменти в своя интимен живот.

Обичайте социалния си живот! Истината е, че сигурно няма да се чувствате добре, ако ходите непрекъснато по купони огромна като мечка. Бременността обаче отваря нови социални хоризонти. Със сигурност ще се запознаете с други бъдещи майки на лекциите на С “9 месеца” на училище или в женската консултация. Дори и да сте срамежлива, коремчето ви ще разчупи леда. Не се притеснявайте – със сигурност ще има за какво да си говорите.

Обичайте лукса! Бременността е периодът, в който трябва да се глезите и да откриете насладата от най-разнообразните разкрасителни процедури. Редовният масаж е идеален начин да се отървете от всякакви болежки. Със сигурност в козметичните салони се предлагат още много изкушения, на които може да се подложите, за да се чувствате прекрасно. Разбира се, всички те трябва да се извършват от професионалисти и след консултация с лекар.

Обичайте бебето си! Няма нужда да чакате, докато то се роди, и със сигурност може да започнете да осъществявате връзка помежду си още през първите месеци на бременността. Най-често бъдещата майка усеща първите движения на бебето си около 22-рата гестационна седмица. Може обаче да се свържете с него и по-рано, като седнете в тиха стая и поставите ръка на корема си. Дишайте спокойно и се опитайте да си го представите. Мислено му говорете. Изгонете от ума си всичко, което пречи на връзката ви с него. По-късно, когато малкото човече започне да мърда, много по-лесно ще осъществявате контакт.