Съвсем скоро, в уютното ни студио, специален гост бе д-р Мая Василева, акушер-гинеколог, завеждащ инвитро център, болница Вита.

Времето, прекарано с нея, за нас беше чудесно. Разговаряхме по обширната тема, свързана с бременността, и обърнахме по-специално внимание на вълнуващия момент на раждането. Бъдещите майки получиха много ценни съвети, а също се запознаха и с важна новина – заедно с болница Вита поставихме началото на инвитро кампания, даряваща безплатна инвитро процедура – „Сбъдни се, бебе!“

  • Повече за инициативата и как да се включите в кампанията, можете да разберете ТУКhttps://tinyurl.com/4bz98jee

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

За какво друго си говорихме с д-р Василева?
Обсъдихме затруднената ковид-обстановка и поговорихме подробно за влиянието ѝ върху живота на майката и бебето. В ситуацията на пандемия, бременните са специална група хора, които освен за собствения си живот, се притесняват и за живота на своето бебче. „Мога ли да забременявам по време на пандемия?“, „Кога да поставя ваксината, има ли странични ефекти тя, крие ли риск за бебето?“ Всичко това са само малка част от въпросите, на които получихме отговор. Най-важно е да не забравяме, че добрата информираност стои в основата на правилно взетото решение.

Насочихме поглед и към друг много важен и често обсъждан въпрос и разбрахме какво е мнението на д-р Мая Василева относно отложеното клампиране на пъпната връв. 

От разговора ни разбрахме още, че хълцането на бебето, докато е в коремчето на мама, е повод за притеснение, само тогава, когато то продължи дълго време. 

Ако сте пропуснали полезния разговор, можете да го чуете още сега: