Искате да дадете най-доброто на вашето мъниче. За някои родители това означава да използват БИО. Причината е, че се стремят към най-доброто от природата, включително вкус, съобразен с екологичните ценности и хуманното отношение към животните. Всичко, което започва от природата, трябва да остане такова, каквото е. Това е естественият начин за качествен и пълноценен за здравето живот и именно така е добре да растат децата, нали?

#1 Първата важна стъпка е да поддържам непрекъснато имунната система силна
Мисията на всеки родител е да помогне на мъниците по пътя към зрелостта, като ги подготви да преминат през всички житейски приключения и предизвикателства. Мама и татко се стремят към най-прекрасното от всичко, за да се погрижат за благополучието на своите сладури.

Първите 3 години са особено важни за развитието на детето. А, когато става въпрос за подпомагане на имунната система на детето, какво наистина работи? И докато не можем да ограничим влиянието на замърсената околна среда върху децата ни, то можем да оказваме влияние върху избора на храната, която ядат. Изборът на БИОхрани може да бъде чудесно начало за растежа и полагането на основите на бъдещ здравословен начин на живот. Така че, уверявайки се, че детето получава правилната храна, то следва да сте спокойни и че и имунната им система ще функционира прекрасно.

#2 Да изберем БИО е разумен старт за нашите деца
Ако сте загрижени за това колко сте „зелени“ в действията си към природата, трябва да знаете, че биохраните имат по-малко вредно въздействие върху околната среда, отколкото обикновената храна. Новото поколение биологични земеделски производители разработва иновативни и благоприятни за земята начини за увеличаване на добивите и подобряване на вкуса. 

Храна, определена като БИО, трябва да бъде сертифицирана в съответствие с приложимите био указания и да носи BIO етикет, биологичният печат, който означава екологично производство и хуманно отношение към животните. Това води до по-добро качество на почвата до намаляване на замърсяването, което от своя страна благоприятства покачването на биоразнообразието и увеличава бъдещото благосъстояние на хората, природата и животните.

Продуктите, които отговарят на условията за биологично производство, носят етикета BIO, който е строго определен и помага на потребителите да идентифицират биологични продукти, следващи специфични стандарти за устойчивост и осигуряващи здравословна храна с минимално въздействие върху околната среда. Той означава висококачествена, здравословна храна, опазване на околната среда и животните. Най-малко 95% от съставките в преработените храни трябва да са биологично отгледани, за да може продуктът да се нарече био. Био етикетът на ЕС гарантира биологичното производство и хуманно отношение към животните. Биохраната съдържа висококачествени биологични съставки, сертифицирани в съответствие с приложимите био указания. (биологично сертифициране съгласно регламент на ЕС за био храни/продукти). 

#3 По-здравословно и устойчиво използване на природните ресурси
Биоземеделието е благодатно за околната среда, защото спомага за намаляването на замърсяването, опазването на водата, минимизирането на ерозията. Води до повишено плодородие на почвата и употребата на по-малко енергия. Биоземеделието също е по-добрият избор що се касае за птици и животни, в близост до територията му, както и за хората, които живеят близо до ферми.

Някои от биопродуктите се предлагат в екологично чисти опаковки, които изискват по-малко материали, а това от своя страна ги прави по-устойчиви и екологични. Опаковките са направени предимно от възобновяеми материали, помагащи за защита на горите, птиците и пчелите, не на последното място – за светлото бъдеще на вашето бебе.

Бъдещето, което искаме да имаме, зависи от нашия избор и решения, които вземаме за себе си и за децата си днес. Така че е време да направите още една крачка към по-добро бъдеще, в което хората и природата процъфтяват заедно.