Наскоро изпълнителката Холзи сподели интересна съставка, която е добавила в своята рутинна грижа за кожата. Тя даде интервю пред списание Nylon, където разкри, че използва кърма върху лицето си, за да създаде по-младежки вид без бръчки, фини линии и възпаление. 28-годишната звезда роди първородния си син Ендер през юли 2021 година и казва, че рутинната ѝ грижа за кожата рязко се променила след това.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

„Винаги съм била внимателна относно това, което слагам върху кожата си, но когато бебето ти те целува или се сгушва до теб, започваш да бъдеш още по-внимателен относно съставките, които попадат върху лицето ти“, казва Холзи. Допълва, че е променила няколко основни стъпки в рутината си, за да може да бъде сигурна, че няма да навреди на сина си, но в същото време ще продължи да предпазва кожата от външни агресори.

Постепенно Холзи открила и най-добрата съставка в грижата за кожата, която се появява естествено в тялото след раждане. „Започнах да кърмя и осъзнах, че кърмата е най-добрата съставка в грижата за кожата, защото е пълна с антиоксиданти и полезни мазнини, които могат да засилят възстановителния и лечебния процес“, казва изпълнителката.

За кърменето с любов - по пътя на една красива приказка

Проучванията показват, че мощните имунологични свойства на кърмата са ефективни при лечението на много кожни състояния като обрив, екзема и акне. Според някои дерматолози, естествената съставка може да стимулира производството на здравословни кожни бактерии, които да се борят с всякакви лоши бактерии, които създават проблеми на кожата.

Майчиното мляко има също така високо съдържание на вид мазнина, наречена лауринова киселина, която е и компонент на кокосовото масло. Именно затова се смята, че тя може да помогне в борбата с упоритото акне.

Въпреки множеството предполагаеми доказателства за свойствата на кърмата в грижата за кожата, дерматолози казват, че се изискват още изследвания, за да се разбере точно докъде прониква тя под епидермалната и дермалната бариера.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Що се отнася до Холзи, тя определено се наслаждава на майчинството не само заради потенциалните ползи от кърмата. Това личи от веселите снимки, които изпълнителката често споделя със своите последователи. 

Източник: https://www.tialoto.bg/
Снимки: Instagram iamhalsey