26-годишната Халима Сисе забременява естествено и ражда девет деца в болницата Ain Borja в Казабланка, Мароко, на 5 май 2021 г. Халима е от Република Мали. Тя и съпругът ѝ Кадер Арби се оженили през 2017 г. и освен новите 9 попълнения, имат също и дъщеричка.

Оказва се, че майката поставя нов рекорд в Монако, раждайки своите девет деца. А това, което споделя, е впечатляващо - децата ѝ пият по 6 литра мляко, а на ден в дома ѝ се сменяват по 100 пелени. 

Невероятно! Близнаци се родиха в различни години

Когато Халима открива, че е бременна за втори път, тя отива на ултразвук. Там е истинска изненада да разбере, че очаква цели седем на брой бебета. Разбира се, бременността ѝ е изключително тежка, бременното ѝ коремче, което носи през 9-те месеца, е с над 30 кг. За да бъдат положени най-добрите грижи за родилката, с помощта на президента на Мали Бах Н'Дау Халима е преместена в болница в Мароко - там медицинското обордуване е високо и позволява да се извършат подобни сложни раждания. 

Когато моментът на раждането настъпва, и майката и лекарите са шокирани да разберат, че децата всъщност са не 7, а 9. Явно до този момент две от бебетата са успявали да се скриват между братята и сестрите си по време на ехографските прегледи и така присъствието им е останало изненада до самия финал на бременността. 

За да се справят успешно със случая, общо 10 лекари и 25 души медицински персонал са работили заедно, за да изродят здрави 9 бебета. И се оказва, че това се случва за 20 минути. Деветте бебета, включително 4 момчета и 5 момичета, се казват Кадидия, Мохамед VI, Фатума, Умар, Хава, Адама, Бах, Уму и Ел Хаджи. При раждането си, те са тежали от 500 грама до 1 кг при раждането.

Когато таткото - Кадер, моряк от флота на Мали, посещава съпругата и децата си, споделя, че чувството е било неописуемо: „Наистина е невероятно и неописуемо. Мога само да благодаря на Бог, че запази жена ми и децата ми живи“.

Сладкият Иван - роден след невероятно рискова бременност

Бащата призна, че грижата за децата му в бъдеще ще бъде финансово предизвикателство. В момента семейството му живее в къща с три спални, като той смята да я разшири, за да побере 10 деца. „Ще има много работа за вършене, но в момента семейството се фокусира само върху грижите за децата. "Това, което ме тревожи най-силно, не е колко стаи има къщата или колко пари ще са ни нужни, а какво е важно да се направи, за да бъдат добре жена ми и децата ми."

Той добави, че семейството е дълбоко развълнувано от помощта, която е получило. Много хора са се обадили, дори властите, които са се свързали с него, са изразили радостта си. Тъй като това беше специално раждане, разходите за грижите за девет бебета – сега повече от 1,5 милиона долара – бяха поети от правителството на Мали

Източник и снимки: https://www.pregnantlife.net/