„Дума на годината" е проект на Дарик радио, който стартира през 2008 година. Всяка година се определя една дума, дефинираща случилото се през изтеклата.

Инициативата се превърна във вдъхновение и за екипа на „9 месеца“, предизвиквайки повод за размисъл – коя е думата на годината за нашата медия.


Следете специалното издание на „Дума на годината" на Дарик – тази събота от 10:00 ч. до 20:00 ч. – на живо, в ефира на Дарик, както и с видео в техните  Фейсбук страница и Ютуб канал


Върнахме лентата назад, към самото начало на 2021, и си дадохме сметка, че тогава посрещахме не само поредната нова година, но и раждането или иначе казано – втория живот, на „9 месеца“.

На първо място, с топлина и щастие, отпразнувахме 25 години! Пожелахме си да продължим заедно, обединени от общи цели. Какво още?

  • Медията смени своя дигитален облик, създавайки модерен, удобен за потребителите, красив и функционален нов уеб сайт.
  • Обогатихме видео съдържанието от лекции в YouTube, за да бъде по-приятно и комфортно на абонираните за нашия канал, както и на всички останали потребители, които следят уеб предаването ни. За нас е несравнимо удоволствие, че всяко видео е заснето в студио с професионална техника и подготвен екип – държим аудиторията ни да има добро преживяване, заставайки пред екрана на телефона или компютъра. Горди сме, че дискутираме разнообразни теми с различни специалисти.
  • Печатното издание пък се завърна към автентичното си лого, създадено от художника Пенко Гелев през 1996 година.
  • Междувременно успешно реализирахме инвитро кампания с подарък процедура (с включена стимулация), в която участваха стотици двойки. които мечтаят за дете.
  • Организирахме целодневен и напълно безплатен форум на живо, в прекрасна арт обстановка, за бъдещи и настоящи родители, в който се включиха едни от най-добрите специалисти в областта на акушерството и гинекологията, детското здраве, диететиката, кърменето и др. В залата имаше и миниизложение на натурални и биопродукти.
  • С много любов и вълнение осъществихме друга мечта --  кутията на „9 месеца“ за Мама и Бебе, чиято цел е да радва родителите ежемесечно. С авторски дизайн, нежна и стилна, тя крие в себе си ценни продукти за семейството.
  • Обявихме началото на безсрочна инициатива, специален проект за многодетни семейства.
  • Създадохме VIBER общност на 9 МЕСЕЦА, където зрителите получават информация за всички актуални новини, свързани със зачеването, бременността и отглеждането на детето.
  • Срещнахме нови приятели, запазихме старите, умножихме резултатите, плод на съвместни усилия, подобрихме онлайн рекорди и си поставихме още по-високи цели.

Какво общо всъщност има гореизброеното с темата на настоящата статия? Думата, която свързва всяка една инициатива, проект и кауза на „9 месеца“ е… подкрепа. Тя звучи в ритъма на нашата 2021 година. Давахме и получавахме подкрепа, потърсихме и намерихме. Без подкрепа от страна на верните читатели, потребители и последователи, на хората от бизнеса, които ни се довериха напълно, едва ли щяхме да успеем. Без да даваме такава на всички останали чрез каузи и инициативи, едва ли щастието ни би било пълно и смислено. Днес обаче чашата не е наполовина пълна, напротив – тя прелива. Изпращаме 2021 с надежда и благодарност.