*Мечта за многодетни семейства в действие*

„9 месеца“ обяви началото на инициатива, чиято цел е да представи на света – и по-конкретно на родителите в България, неподправеното щастие от това да имаш многодетно семейство. В лицето на наши партньори намерихме подкрепа, благодарение на която проектът ще достигне до по-широка аудитория. 

*Какво представлява кампанията?*

Всяко семейство, което се включи, ще бъде представено на аудиторията на "9 месеца" посредством професионална фотосесия. Всички кадри ще бъдат в колаборация с интервю, което да илюстрира в детайли главните герои в инициативата. Родителите ще намерят подкрепа-комплимент и в лицето на определен партньор, част от каузата, насочена към популяризиране на решението да имаш повече от две деца.

*Каква е нашата мотивация?*

През 1995 г. в България за първи път се заговори за демографска криза. Днес цяла Европа съзнава, че е в демографска криза, която се определя от специфичните социално-икономически условия, репродуктивни нагласи и миграция на населението във всяка страна-членка на ЕС.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Към настоящия момент все по-малко двойки взимат решение да имат повече от едно или две деца. Причините са разнообразни, но, съгласете се, ние, като медия, родена на Благовещение, не можем, а и не бива, да стоим безучастни.

*Посветени на мисията*

Всъщност още от самото си създаване ,,9 месеца” насочва  общественото внимание към актуалните демографски и репродуктивни проблеми на българите и обединява усилията на различни хора, организации, институции и фирми за подобряване на социалната среда и повишаване на здравната култура на бъдещите и настоящите родители. Вярваме, че темата е важна, заради бъдещето на страната ни. Естествено продължение на всички кампании до момента е именно тази, насочена към многодетните семейства.

Разбира се, мотивацията за бебе е уникална и не зависи от пола, въпреки родовите традиции. Всеки човек има потенциал да я реализира в конкретните обстоятелства като резултат на добрата си самооценка в условията на откритост и доверие в двойката.

И все пак – горещо се надяваме, че щом ви запознаем с някои от прекрасните родители и техните деца, които са три или повече, споделим как живеят, за какво мечтаят и как се чувстват заедно, ще ви вдъхновим да увеличите своето семейство. Още днес, утре или... скоро.

Всяко семейство, което има три или повече деца, и желае да се регистрира за участие в кампанията, може да го направи на имейл: editors@9meseca.bg