Писмо в подкрепа на д-р Румен Велев

Здравейте!

Искрено се надявам, че това писмо и всяко друго в защита на професионализма на д-р Румен Велев би достигнало до възможно повече хора. Особено тези, които взимат решения за позицията, заемана от него понастоящем като Директор на болница САГБАЛ “Шейново”, гр. София.

Нужно е да бъдем обективни, да ценим добродетелите и отдадеността на лекарите, в чиито ръце доверяваме животите на най-ценното си - нашите деца. Бебенца, в които виждаме бъдещето и заради които бихме инвестирали всичко по силите си, за да знаем, че са добре! За повечето жени това да разберат, че очакват дете, е трепетен, но и притеснителен момент. Изникват много въпроси, опасения и вълнения, които бушуват, и освен физическото проследяване на бременността, всяка бъдеща майка, а и семейството ѝ, са изправени пред редица етапи. Един от НАЙ - КЛЮЧОВИТЕ е на КОГО и КАК да се доверят да ги преведе през този така важен етап - БРЕМЕННОСТ.

Абонирайте се за канала на 9 МЕСЕЦА в YouTube, 

Казвам се Милена Дечева - Недялкова и съм майка на три деца - момиченце, момченце и момиченце. И ТРИТЕ ми деца са раждани в болница “Шейново”, към която имам огромен присантимент още от малка. Аз и сестра ми сме дошли на бял свят именно в нея и винаги когато сме минавали покрай сградата, майка ни ни е казвала, че един ден и ние ще раждаме там нашите деца.

Певицата Kaмелия показа своето момченце за първи път

Нишката на живота си знае пътя и така и стана! През 2017-та година се запознах с д-р Румен Велев и в негово лице открих професионалист, специалист, който в последствие щеше да наблюдава и трите ми бременности. Щеше да следи и тази на сестра ми и така да се превърне в специален лекар за цялата ни увеличаваща се фамилия. Няма случайни неща! Имахме щастието да правим информирани избори и да се радваме, че попадаме в правилните ръце. В ръцете на човек, който е отдаден на професията и не я приема единствено като работа, а като МИСИЯ и ЖИТИЕ.

Жаси от 'Сделка или не' стана мама за четвърти път

Работещ денонощно със сърце, с внимание, с безрезервна отдаденост, с доказан и признат капацитет. Иска ми се да вярвам, че има повече такива лидери /обединители/ във всяка сфера и че умеем да ги ЦЕНИМ и отличаваме. Те ни мотивират да сме смели като бъдещи майки, уверени в собствените си сили и не по-маловажно - да не отлагаме излишно срещата с нашите деца!

Като жена, раждала децата си в САГБАЛ “Шейново” под ръководството и в ръцете на д-р Велев /третото ми детенце се роди през януари тази година/, искам да изкажа подкрепа към лекаря и екипа, който той ръководи с такъв плам. Наблюдавам работата му в годините и многократно съм виждала връзката, която се създава, емоциите, които се инвестират и желанието всичко да се развие по най-добрия начин. Да се даде началото на новия живот. Да проплаче поредното очаквано бебче и да бъде гушнато още в първите си секунди след раждането!

Чрез усилията на Директора се раждат и значими постижения и видими резултати, хронологично проследяеми през годините. А фактът, че толкова много и по моему разнородни жени припознават “Шейново” за СВОЯТА болница, е доказателството за нивото на медицинската грижа, която се получава там. Била съм в много от отделенията и твърдя, че в “Шейново” работи сплотен и хармоничен екип, в който цари приемственост и разбирателство. Колко устойчивост трябва на тези хора, за да се раздават и зачеркват несгодите, трудните моменти и да се борят пълнокръвно за всеки нов живот?!

Инцидент в ясла - дете със счупен на две места крак

Болницата се радва на реновирани и модернизирани родилни зали, в които при желание на бременната се пуска релаксираща музика, приглушава се осветлението и се способства за нужната концентрация в това важно и дългоочаквано събитие. Именно така родих първото си бебенце през 2018-та година - под звуците на потоци, дъждовни капки и спа мелодии.

Даяна и Йордан от Един за друг в очакване на трета рожба

През 2020-та година по време на втората си бременност станах свидетел как умело д-р Велев преведе болницата през Ковид условия на работа. Успя да внесе ред, без това да повлияе на родилките и тяхното спокойствие. Обучен в новостите кадрови състав, осъвременена лаборатория, реновирана зала за консултации по кърменето, създаваща уединение и спокойствие в първите дни след раждането… Понастоящем е обновена и  залата за изписвания на бебенцата, направена след Ковид вълната, която видях завършена при появата на третото ми детенце в началото на тази година.

Това е болница с традиции, със служители с дългогодишен стаж и с хора, които се раздават в професията си истински и безрезервно.

Вярвам, че д-р Румен Велев е СЪРЦЕТО на “Шейново” в много отношения и считам, че всички ние можем да отбележим колко много надграждане и осъвременяване - на сградата, оборудването и благоприятната атмосфера - са постигнати именно в последните години под негово управление като Директор, какъвто би следвало да продължи да бъде.

С признателност!

Милена Дечева - Недялкова

05.09.2023 г.