Деца на борда / Kids on board във Фейсбук по повод пияния шофьор и 15-годишното момче на пешеходна пътека:

,,Едно дете няма повече да се прибере у дома.

Едни родители няма повече да прегърнат детето си.

Да родиш в кола - видео улавя момента

Едни деца няма повече да лудеят с най-добрия си приятел...

Поредна нелепа смърт на пътя

И да, тук не става въпрос за необезопасено дете в колата, но става въпрос за това какви са приоритетите ни и доколко си даваме сметка за последиците от постъпките си. Ежедневно. Говорейки с родители ежедневно и четейки хорските коментари под наши и чужди постове всеки ден, си даваме сметка, че сме забравили, че ние не сме просто отделни хора, а сме част от общество.

И въпреки, че вината в случая е на шофьора, тя е вина и на всички нас. Защото това общество отглежда този шофьор от години, възпитава си го и му демонстрира ежедневно, че тук всичко е позволено. Всеки път, когато не обезопасим детето си, защото отиваме само до магазина, ние му показваме, че правилата може да не се спазват.

Да помогнем на Мими – нека се усмихва отново, сбъдвайки мечтите си

Всеки път, когато пресичаме на червено, защото няма коли, ние показваме на някое дете, че правилата може да не се спазват. Всеки път, когато паркираме върху пешеходната пътека пред училището на детето си, ние показваме на десетки деца, че правилата може да не се спазват. Всеки път, когато не си сложим колана, когато караме с превишена скорост, когато не спазваме дистанция, когато си гледаме в телефона, когато изпреварваме неправилно, когато караме в аварийната лента, когато отнемеме предимство...

Кристина и Артьом - за тях семейството е всичко

Всеки път когато кажем на нарушител "нищо, на всеки се случва"! Всеки път, когато видим нередност и я подминем!...

Идва 15-и септември и скоро бързащите родители ще са преобладаваща част от шофьорите сутрин. Те ще имат оправдание за всяко едно нарушение, което правят по пътя си, за да закарат детето и да стигнат навреме за работа. Но за смъртта на пътя няма оправдания.

Чакани и измолени от Бог близначета ще се родят през декември

Следващия път, когато нарушите правилата, защото така е по-лесно, помислете за отговорността си. И помислете дали някъде там не ви наблюдава бъдещ шофьор, който някой ден може да отнеме живота на вашето дете.''