"През декември очакваме появата на нашите близначета герои - момиче и момче", споделя Нга Манолова, участник в кампанията „Направи го сега".

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО 

Историята започва преди три години, когато Манолова и съпругът ѝ решават, че и на двамата им е време да оставят нещо на България. "За жалост нещата не се получиха така, както на нас ни се искаше", разказва Нга. След година неуспешни опити, Нга и съпругът ѝ решават да посетят специалист по репродуктивна медицина. След много изследвания, прегледи и сълзи се установява, че младата жена има хидросалпингс на двете тръби и те трябва да бъдат отстранени. Въпреки първоначалния шок, семейството събира необходимата сума за съответната операция и през януари тази година бъдещата майка се подлага на съответната манипулация..

"Впоследствие кандидатствахме в Центъра по асистирана репродукция, за да започне нашият път към мечтаното бебе, споделя Нга. Не след дълго получихме одобрение и процедурите започнаха, казва още тя. Всички инжекции, прегледи и стрес явно не бяха финалът", допълва Нга. След връщането на ембрионите в утробата ѝ, младата жена получава тежка хиперстимулация, която е особено болезнена. След това идва и денят на кръвния тест за бременност. Резултатите са положителни. И двата върнати ембриона са се имплантирали. "Бяхме на седмото небе", споделя бъдещата майка.

Чудо в Пловдив: близнаци се родиха на различни места

След срещата с нейния лекар обаче следва ново изпитание. За да се прекрати хиперстимулацията, специалистът предлага две опции. "Едната беше да махнем бебетата, за да се оправя по-бързо, а другата беше един дълъг път на дренажи и болка. Разбира се, аз избрах втората, без да се замисля", откровена е Нга. След месец и половина всичко започва да се нормализира, а близначетата герои, както ги нарича майка им, се държат здраво в утробата ѝ.

Шампионът на UFC Алекс Волкановски стана татко за 3-ти път

Нга вече е в 17-а гестационна седмица и през декември семейството очаква появата на техните деца - момиче и момче. "С много вълнение, но и страх очаквам да ги посрещнем", завършва историята си Нга.

Източник и снимка: https://www.bta.bg/