Лиса Робинсън живее в Калифорния и се занимава със сватбена и портретна фотография, докато рязко не променя тази посока, решавайки да заснеме разждането на своето собствено дете...

Бременността на Лиса е изненада за всички. Тя и съпругът ѝ имат 9-годишен син, но силно желаят второ дете. За съжаление, в продължиние на години, изпълнени с опити, резултатът бива единствено сълзи поради два спонтанни аборта. Тя решава да прекратят с опитите и точно тогава разбира, че е бременна. Ражда се Анора, която вече е на 6 месеца.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

„Вярвах, че заснемането на раждането ще ми помогне да запазя спокойствие и да не се фокусирам върху болката. Но си признавам – наистина не знаех дали ще успея да направя снимките. Съзнателно исках, а дали в действителност щях да бъда в състояние...далеч не бях сигурна“, споделя Лиса.

Фотосесията, която все пак се осъществява, представя интересен и различен поглед върху появата на новия живот.

Началото

„Цяла седмица имах контакции и една сутрин, в 3:00 ч., водите ми изтекоха. Грабнахме багажа, в това число и фотоапарата, и бързо скочихме в колата, за да стигнем до болницата.  За щастие, пътят до там съвсем не беше дълъг. Когато пристигнахме, вече усещах доста силни болки, казах си, че едва ли ще мога да държа фотоапарата и да снимам. Лекарите нямаха нищо против да заснемем този специален момоент.

Между контракциите се чувствах добре и правех снимки на всичко, което виждах около себе си. След като ми поставиха епидурална упойка придобих смелост и ме обзе едно щастие, сякаш времето спря, а аз контролирах болката. Мисията, която придружаваше раждането на дъщеря ми, ми помогна да се съсредоточа. Част от мен за миг се разтревожи, че ако не престана със снимките, ще се почувствам все едно не съм присъствала духом на това важно събитие, но за моя радост аз си бях там, отдадена и напълно осъзната относно ситуацията. Все още ярко си спомням мига, в който дъщеря ми се появи.

Мама на тризнаци с изумителни снимки Преди и След

Разглеждайки тези снимки, се връщам назад във времето и си спомням точно как се чувствах тогава, мога отново и отново да преживявам този необикновен момент. Никога няма да забравя лицето на съпруга си – той плачеше от щастие, повтаряше, че е късметлия.

След като Анора се появи на белия свят, веднага я прегърнах, почувствах контакта „кожа до кожа“ и започнах да я кърмя. Ролята на професионален фотограф ми отне моята майка, дадох ѝ  фотоапарата, а тя започна да снима!

 Източник: huffingtonpost

Lisa Robinson Photographу