Тази Коледа със сигурност ще е по-различна за вас. Тя е първа за вашето малко съкровище. Фактът обаче събужда и някои дилеми в младите родители. Дали да си останете у дома за празника, където бебето ще се чувства най-спокойно, но и да се разкъсвате между майчините грижи и приготвянето на празничната трапеза, или пък да отидете на гости…

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Според проучване на немски медии повече от 40% от младите родители в Германия нямат време да се подготвят за посрещането на първата си Коледа с бебето и предпочитат да гостуват на роднини и приятели. Около 27% от семействата избират да се усамотят на празника вкъщи, а 32% твърдят, че грижите за детето няма да им попречат да посрещнат гости у дома.


В потвърждение на българската поговорка „Откъдето е жената, там е и родата” повечето немски семейства планират да посрещнат Христовото Рождество заедно с родителите на жената, а едва 10% – с роднините на мъжа. Все пак около 20% от младите родители твърдят, че ще се постараят на Коледа да съберат заедно и двете фамилии. Този вариант със сигурност ще спести на младото семейство упреци от страна на новоизлюпените баби и дядовци, че са били ощетени от радостта да прекарат празнични мигове с малкото внуче.