Датата 2 декември се приближава смело към нас, а ние нямаме нищо против. Защо ли? Защото с нетърпение очакваме коледната ни зелена приказка да оживее пред очите ви. Ами да - тази събота, в България мол, е време за вълшебства. Ще има изненади, вълнуващи срещи с ЕКОсъзнателни брандове, много подаръци, празнично настроение и забавления, които ще пленят нашите най-специални и важни посетители - дечицата, които най-добре познават и усещат магията на Коледа.  

Ето и какво сме подготвили за тях и въображението им... 

enlightened 10:30 ч. започваме с работилница ,,Гласът на природата‘‘ - всички мъници над 2-годишна възраст са добре дошли да творят върху специални екоторбички, които после ще отнесат у дома - за спомен от веселия ден. 

enlightened между 11:00 и 12:00 ч. едни от най-любимите герои идват за среща със своите почитатели. Биби и Мими от Маргаритка са готови за забавление и бързо ще заразят с настроение малки и големи! Сигурни сме, че нямат нужда от представяне - всички знаем, че техните гласове пеят най-любимите български детски песнички.

"Маргаритка" е един страхотен проект, който се ражда през 2016 година, като стартът е поставен с издаването на компакт диск. Малко по-късно вече вече има и канали в онлайн платформите за видео споделяне. А днес, освен с музика, "Маргаритка" радва дечицата с играчки, книжки, чорапки и какво ли още не. Всички чудни продукти можете да разгледате >>> ТУК

Музика, танци, песни и усмивки - ще има от всичко. О, и да не забравим, чаровните и весели герои пристигат с огромно желание за снимки. Ще го уважим, нали? 

enlightened 12:15 ч. Уъркшоп Хапване за щастливи и здрави деца - време е да готвим вкусно, здравословно и свежо. Разбира се, не сами, а в приятната компания на Кристина Орсова. 

Коя е тя? Маркетинг специалист, кулинарен автор и блогър, автор на книги за деца, привърженик и посланик на живота с минимален отпадък. В своя блог "В чехлите на мама" и в социалните мрежи споделя информация, идеи и рецепти за намаляване на хранителните отпадъци, устойчиви продукти и идеи как да включваме децата в готвенето, за да насърчим изграждането на здравословни хранителни навици от ранна детска възраст.

В унисон със зимното време, Криси ще направи една кулинарна презентация на пъстра зимна салата и ще запознае родители и дечица със значимостта на сезонното хранене и от здравословна гледна точка, и като начин да намалим хранителните отпадъци, въглеродния си отпечатък, да стимулираме местното производство.

На живо, пред любопитните очи на всички желаещи, Криси ще приготви салата, която ще е микс от настъргано червено цвекло, моркови и броколи. И това не е всичко. В своето кулинарно изкушение тя ще добави и сварени макарони, защото знае, че децата ги обожават! Ще има още маслини и сладка царевица от консерва.

Ще готвим и ще си говорим за значението на сроковете на годност и разликите между "Най-добър до..." и "Годен до...". А защо е толкова важно плодовете и зеленчуците да присъстват в нашето меню? Криси ще ни разкаже и това. 

За финал - нашият кулинарен гост ще сподели с любителите на кулинарните приключения идея за вкусен дресинг към салатата, който дечицата могат да си приготвят и сами. Ще е вкусно, свежо, цветно - ще готвим и ще научим много за храната, защото да не забравяме - ние сме това, което ядем! 

Какво още ще се случи през деня... 

enlightened Време за рисуване с "Paint Me". Ще си нарисуваме сами тениска, а защо не и бебешко боди. 

"Paint Me" е забавно и креативно пространство за малки и големи любители на изкуството. При тях децата и техните родители собственоръчно могат си нарисуват красива картина, както и оригинална handmade дрешка.

Кой не обича да рисува? Заниманието развива фината моторика, насърчава въображанието, а също и креативността. И това не е всичко, рисуването стимулира детския ум да твори постоянно. Сега малките художници могат да се впуснат в любимия творчески свят и да упражнят таланта си - дали върху картина или пък върху плат, изборът оставяме на тях! 

enlightened ,,Дентален кабинет за децата'' - Еха! Посещението при зъболекаря често плаши малчуганите, но специалистите от Дентална Клиника Петър Дучев знаят как да отпратят всеки страх и на негово място да поканят усмивките, спокойствието и забавлението. Здрави зъбки, спокоен малчо - кой родител не иска това? 

По време на нашия Семеен ФЕСТ, с помощта на Дентална Клиника Петър Дучев, всички малки сладури ще се научат да мият зъбките си правилно! Весели уроци за широки и красиви усмивки - да, 2 декември, в България мол, ви очаква дори и това! 

enlightened Засаждане на растения - един смислен процес с грижа към природата, в който децата могат да вземат участие. Малчуганите ще имат възможност да засадят свое растение, да го отнесат у дома и да се грижат за него ден след ден, така както е важно постоянно да показваме любовта и оношението си към нашата природа, която е и наш дом. Всяко малко семенце се превръща в красиво растение, ако получи грижата, от която се нуждае. Малките стъпки, които правим с мисъл за нашето зелено утре, водят до големи и значими успехи. Точно това ще научат децата, засаждайки свое растение, което, разбира се, ще дарят и с име. 

enlightened Безплатен скрининг на кръвната захар с CONTOUR®PLUS ELITE (система за проследяване на кръвна захар). Диабетът засяга все повече българи, а знаем, че по Коледа е трудно да не опиташ от всичко на масата. Когато си информиран обаче, решението за промяна е лесно.

Всеки посетител ще може да се възползва от безплатен скрининг на кръвната захар. Това ще се случи с любезното съдействие на специалист от Phoenix Pharma. Ако имате родственик (особено по първа линия) с диабет, ако сте бременна жена или просто сте загрижени за своето здраве, не пропускайте тази възможност.

Да, нашият Семеен Фест има мисия и тя е - социално въздействие и повишаване на екологичното съзнание и култура сред българските семейства. Добрият пример побеждава! Вярваме силно в това, елате и споделете с нас тази коледна приказка. Нека заедно се погрижим бъдещето ни да бъде зелено и чисто! 

2 декември, в Bulgaria Mall, от 10:30 ч. - очакваме ви!