Да се родиш в ромско семейство, което те оставя в приют, защото няма възможност да се грижи за теб. Да бъдеш осиновен от американци и да имаш късмета един ден да изградиш живот в разкош - приказна къща, престижно образование, ослепителна външност, две деца и успешен съпруг. А след това, на 27-годишна възраст, да откриеш биологичните си родители във видинско село. Това е истинската история на Биляна Грейвс Бартлет.

КАЛКУАЛТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

След дълго търсене, знаейки единствено името на дома, в който е изоставена като малка, тя открива имената на биологичните си родители. През 2022 г. пътува 28 часа заедно със своя съпруг и осиновителката си, чиято пълна подкрепа получава. Така се среща за първи път с родните си майка и баща във Видин.

Прекарва дни наред в дома им. Преживява културен шок, както самата тя го определя. Водят я до болницата, в която се появява на бял свят. Отиват и до приюта, в който са я оставили на 2-годишна възраст.

Въпреки всичко Биляна приема с любов хората, дали ѝ живот. Нарича ги "мамо" и "тате" от първия миг. А след тази толкова чакана среща се разделя с тях с най-топли чувства. "Нямам търпение да се върна скоро, за да ви видя отново! Вие вече значите целия свят за мен", пише още тогава в своя профил в социалната платформа "ТикТок".

През лятото на 2023 г. осиновеното момиче пристига отново с мъжа си Блейк, а този път ги придружава и синът им Ели Майкъл, дошъл да се запознае с биологичните си баба и дядо. Малкото им момиченце - Емелия Лин, остава в Америка при осиновителите на майка си. Биляна и семейството решават да прекарат лятната си ваканция тук, отсядат отново в къщата на родителите. Ромското семейство ги посреща емоционално, а щастливата баба прегръща сърдечно своя внук. Той също се радва да я види.

Пътят на едно осиновяване - трогателни кадри проследяват момента 

"Моята майка" - така Биляна нарича биологичната си майка, докато двете готвят вечеря в малката, скромна кухня в селската къща. Сутрин американското момиче сервира за всички традиционна закуска - яйца с бекон, за да могат родителите да се докоснат поне малко до нейния начин на живот в САЩ. Междувременно мъжът документира тези сантиментални моменти.

По време на цялата си лятна ваканция семейството, Биляна прави неща, присъщи на хора, които никога не са се разделяли.

Източник и снимки: https://www.bulnews.bg/