Здравейте, скъпи дарители! Ще ви разкажа историята на нашата Вели.

Всичко започна в края на месец ноември 2023 г., когато Вели получи нетърпими болки в кръста! Обърнахме се по спешност в медицински център град Костенец, където ѝ дадоха обезболяващи медикаменти като казаха че най-вероятно е получила бъбречна криза! Болките отшумяха за известно време, но не след дълго отново се появи нетърпима болка в кръста, съпровождаща от изтръпване и отказване на долните крайници, което я доведе до парализа под кръста! Което вече ни притесни доста и взехме решение да се обърнем към специалист в болница в град София!

Ръст в броя на непълнолетни родилки във Велико Търново

След няколко изследвания и 5 скенер ѝ поставиха диагнозата Сарком на Юинг!

Много рядък злокачествен тумор! Направиха ѝ операция, изрязаха ѝ месо, за да може да стигнат до нерва, който е засегнат от тумора, за да може да го освободят, за да ходи! Изписаха я! Започна да ходи по малко, много трудно и с помощ, но ходеше!

Докато изведнъж пак ѝ отказаха крайниците след силна болка пак в кръста - за втори път!

Бебе на 18 дни оцеля след частична трансплантация на сърце

Този втори път обаче се оказа фатален - така и не успя да стане да започне да ходи вече, а седна в инвалидна количка безпомощна! Това се случва в края на месец Ноември 2023г. Назначиха ѝ 9 химиотерапии, за първата чакахме да се освободи място доста време! Направихме едната химиотерапия! Подобрение няма! Направихме и втората химиотерапия, но вместо да се подобрява и да се свива този тумор, както ни обясниха лекарите в Исул - той започна да се разпространява и преди седмица излезна буца и на ръката!

Йоан се нуждае от помощ, за да проходи

Това вече ни дойде в повече и затова се решихме да потърсим помощ в друга държава за нейното лечение! Тя е само на 19г. студентка, която иска да живее, да учи, да се развива кариерно и да успява в живота!

Нека да ѝ помогнем да реализира мечтите си и да оздравее! 

enlightenedПодкрепете Вели >>> ТУК