Здравейте!

Ние сме Десислава и Иван Йосифови от гр. Варна. На 18.04.2021г. в 28-ма г.с. се родиха нашите близначета - Йоан (1260гр.) и Самуил (1220гр.) За съжаление поради ранното раждане и вродената инфекция, близначетата се наложи да бъдат поставени в кувьоз за един месец. След това бяха прехвърлени в ЦРИР (Център за ранна интервенция и рехабилитация на деца) към Дом за Медико Социални грижи за деца Варна, където за тях полагаха грижи още две седмици. За наше най-голямо съжаление на 20-месечна възраст на Йоан бе поставена страшната диагнозата - ДЦП спастична диплегия.

Апел за помощ - един баща да бъде до децата си

Той е на почти 3 годинки и все още не може да ходи. От 6-месечна възраст за него се полагат всекидневни грижи, включващи рехабилитация в “Карин дом” - гр. Варна, рехабилитация в ЦКОДУХЗ - гр. Добрич - 1 година, езда, както и посещение при частни рехабилитатори - в. гр. Варна и гр. Търговище - "Елит 17 Плюс".

За наше съжаление резултатите са незадоволителни. Надежда ни дадоха от болница в Сейнт Луис, Щата Мисури в САЩ, където може да се направи операция SDR - Селективна дорзална ризотомия. Доктор Парк ни обнадежди, че Йоан ще може да ходи и да бъде самостоятелен.

Повече средства за инвитро в община Варна

За съжаление сумата е непосилна за нас. За самата операция са ни необходими 45118 USD, 6500 USD за шини за крачетата и друго необходимо оборудване. Общо сумата става в размер на около 130 000 лв, заедно с транспорт, последващата рехабилитация и престой в рамките на 1 месец.

От сърце Ви молим за Вашата съпричастност да изправим Йони на крака и да тича заедно с брат си.

enlightened Можете да подкрепите момчето >>> ТУК