За семействата с репродуктивни проблеми помощта от държавата понякога се оказва единствената възможност за сбъдване на мечтата за бебе. 

Средствата, които община Варна отпуска за 2024 г. са с 34,1% повече в сравнение с реално изразходваните от предходната година. Или иначе казано - 391 663 лева са отделени за инвитро процедури за двойки с репродуктивни проблеми в проектобюджета във функция „Здравеопазване“ за 2024 година.

Това заяви заместник-кметът по здравеопазване и социални дейности Снежана Апостолова. С това тя опроверга информация на общински съветници, че Общината е намалила средствата за двойки с репродуктивни проблеми за настоящата година. Парите като индикативна стойност са по-малко от заложените през 2023 година, но реално са повече на база изразходваните средства, обясни Апостолова. 

Роди се Василена - 47-ото инвитро бебе на Столична община

По темата говори и заместник-кметът Христо Рафаилов, който уточни, че корекции в бюджета и неговото разпределение винаги могат да бъдат направени и пари за повече инвитро бебета във Варна винаги ще се намерят.

Източник: https://www.chernomore.bg/