Здравейте, скъпо списание! Напоследък съм много чувствителна, преливам от вдъхновение и тъй като имам цялото свободно време на света, започнах все по-често да пиша. Писането винаги е било мое хоби, но работата, ангажиментите и забързаният начин на живот някак ме бяха отдалечили от тази моя страст. Сега обаче съм бременна, почивам си вкъщи, общувам си с моето бебче и понякога просто думите започват да се редят сами. Споделям ви последното, което написах. Ей така, без цел, без мисия, просто, за да стопля вашите читатели, да ги усмихна, да събудя в тях мили чувства и нежни емоции. Надявам се да успея.

ПИСМО ОТ МАМА ДО БЕБЕТО В УТРОБАТА

Забременях скоро. Бременността ми беше планувана, с таткото отдавна мечтаем за бебе, но имахме разни трудности по пътя - за щастие, нищо сериозно и неразрешимо. С адекватни грижи, подкрепа от близките, добри и чисти мисли, изпълени с вяра и светлина, чудото се случи. И сега една малка точица расте вътре в мен. Толкова е невероятно! Цялата тази сила, която притежава женското тяло. Способността да износим живот за мен е абсолютен дар от Бог. Майка ми винаги ми е казвала колко вълшебно и различно се е чувствала, когато е била бременна с мен. А аз и отвръщах: "Е, какво пък, нещо нормално и естествено е, част от живота, жената забременява и после ражда." Майка ми ме гледаше с усмивка и ми казваше как един ден ще дойде момент, в който ще разбера какво е имала предвид. 

Този ден настъпи. Случващото се вътре в тялото ми е ЧУДО - реално, удивително, магическо! Преди няколко дни за първи път усетих как бебето ми мърда в мен, скоро очаквам да видя през корема ми и очертание на бебешко краче. Да си жена е велико! Не сме били силния пол, добре, и така да е, но сме полът, който износва живот. Е това, ако не е сила. 

Само, който го е изживял, ще ме разбере, но... аз се чувствам така сякаш до момента не съм осъзнавала за какво съм тук. А сега, когато в мен расте живот, за който отговорност нося аз, ами, какво да ви кажа - благодарна съм, чувствам пълнота, признателност, доброта, животът стана някак по-цветен, будя се с усмивка до уши, всичко около мен сякаш цъфти, живот, енергия, бодрост... Хора, емоцията е несравнима. От сърце желая на всяка жена да я изпита! В това е смисълът, за това сме тук, така си мисля аз.

ОТ МАКОВО СЕМЕ ДО ДИНЯ – РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО В УТРОБАТА

Какво ли ще бъде, когато малчо се появи на бял свят. Нямам никакво търпение.

Докато те чакаме, ще ти говорим, наше мъничко чудо, ще ти пускаме хубава музика, ще ти разказваме за семейството ни, ще те запознаем отсега с роднините, братовчедите, лелите, каките и батковците. Нашият род е голям, а скоро и ти ще го увеличиш. Не бързай де, когато се почувстваш готов, тогава излез! В нашия свят е малко по-шумно от твоя, но има много приключения, различни вълнения и цяло богатство от възможности. Ще ти хареса, обещаваме!

Със сърце, преливащо от любов, 
бъдеща мама Илияна