Историята на тези две дами е впечатляваща. Те са еднояйчни близначки, забременяват почти по едно и също време и се случва така, че раждат в един и същи ден, в една и съща болница. Невероятно! 

Колкото повече деца имат родителите, толкова по-големи са притесненията им затова дали братята и сестрите ще се разбират помежду си. Когато говорим за близнаци, несъмнено винаги подчертаваме силната връзка, която имат те. Да, понякога дори се обличат еднакво, но истината е, че те са всъщност и различни личности, с различни вкусове и стремежи. И все пак, не е нещо нечувано някои близнаци да правят всичко заедно и да имат много повече общи неща, отколкото начини, по които се различават. 

Интересните истории около близнаците са безброй. А тази, която предстои да ви разкажем, е изключително различна и вълнуваща. Ето и как са се развили нещата за две много близки сестри. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ДА ПОБЕДИШ МАЛКИТЕ ШАНСОВЕ И ДА ПОСРЕЩНЕШ ТРЕТА ДВОЙКА БЛИЗНАЦИ

Година, след като Ерин Чеплак от Йорба Линда, Калифорния, се омъжи за съпруга си на церемония с намален брой гости, заради пандемията, семейството получава още един повод за голямо празненство. Една сутрин Ерин е събудена от телефонно обаждане – търси я нейната сестра близначка Джил Юстиниани. А това, което и съобщава, е щастливата новина, че е бременна. 

Ето какво споделя, че е направила Чеплак, след като е научила: „Изкрещях и събудих съпруга си. Беше толкова вълнуващ момент.“ Вълнението е напът да се увеличи, защото докато е на меден месец в Малдивите, Чеплак се обажда на сестра си рано сутрин, за да и съобщи не какво да е, а именно същата новина. 

Двете сестри винаги са били близки, а когато забременели по едно и също време, техните съпрузи започнали да се шегуват, че не биха се учудили, ако дори родят в един и същи ден. 

Разбира се обаче, това изглеждаше малко вероятно, защото за раждането на Юстиниани лекарите са били планували цезарово сечение за 5-ти май, докато терминът на Чеплак е бил на 15 май. Но… ето, че съдбата приема сериозно шегите на съпрузите и сутринта, на 5-ти май, докато Чеплак си мисли, че просто се вълнува заради раждането на сестра ѝ, то малко по-късно се оказва в същото отделение, по същата причина. 

По думите на Чеплак: „Обадих се на съпруга си и казах: „Не се шегувам. Мисля, че водите ми просто изтекоха“.

ЛЮБОПИТНО: НОВОРОДЕНИ БЛИЗНАЦИ ОТКАЗВАТ ДА СПРАТ ДА СЕ ГУШКАТ

В болницата се оказва, че цезаровото сечение на Юстиниани е отложено с няколко часа, това позволява на двете сестри да се посетят една друга в болничните стаи и да се подкрепят за предстоящото раждане. 

Какво се оказва – синът на Чеплак се ражда малко по-късно от този на своя братовчед Оливър, но в същия ден. Двете бебета ще имат рожден ден по едно и също време. Два дни по-късно и двете сестри биват изписани. 

И това не е всичко от тяхната история. Оказва се, че двете бебета се появяват на бял свят с еднакви килограми и с едни и същи размери

Днес, Юстиниани и Чеплак живеят на пет минути една от друга и работят и двете като педиатрични ерготерапевти. А изборът им на кариера е вдъхновен от трагичната съдба на по-малката им сестра, която живее с неуточнено генетично заболяване. 

По думите на Чеплак: „Мисля, че и това е нещо, което естествено ни сближи. Мисля, че Бог имаше перфектния план Джил и аз да сме еднояйчни близначки и наистина да разчитаме една на друга“.

Източник и снимки: https://diply.com/

Следете нашите новини и интересни истории на страницата ни във Фейсбук

Гледайте полезни лекции за родители в YоuTube канала ни

Не пропускайте новия ни брой

Последвайте "9 месеца" в Instagram