Майките, които остават у дома, за да гледат децата си, често не получават признанието, което заслужават - особено в семейството си. Но един татко е осъзнал колко много прави половинката му и публикува във Фейсбук своето признание. В поста му, придружен от снимка на спящата му годеница Шарлот и детенцето им, таткото на име Тони разказва за това, че не ѝ дава уважението, което заслужава.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

“Когато се върна от работа, тя винаги е “уморена”. Аз съм този, който е навън и върши задачи цял ден, но наскоро започнах да мисля за всички неща, които върши тази удивителна жена, когато ме няма… дали стои с бебето и гледа телевизия по цял ден? Не, разбира се! Когато тръгвам за работа, тя се събужда и скача директно в действие, за да се приготви за забързания ден, който ще има.”

Тони посочва важен факт, който важи за много майки: когато бебето е гладно, то бива нахранено, а Шарлот пропуска да хапне. Когато на бебето му се спи, майка му го приспива и използва времето, за да почисти дома.

“Бебето се буди и е гладно, а майка му не е закусвала и все пак пропуска и следващото си хранене. Тя подготвя бебето за обяда му. След като хапне, то иска внимание и игри… майка му все още не е хапнала… а всичкото време, прекарано в чистене, е било безсмислено, защото сега има бебешки играчки навсякъде”, обяснява Тони. “Аз се прибирах у дома след работа и се ядосвах, че е разхвърляно и се карах на Шарлот, че не е направила нищо. А тя всъщност е работила цял ден, за да се увери, че бебето е здраво и щастливо.“

СЕМЕЕН ХОРОСКОП

Но Тони осъзнава, че макар и да полага много усилия в работата си и да се връща у дома изтощен, той иска другите да осъзнаят, че това не отрича умората, която Шарлот изпитва от всичко, което е свършила. “Уважавайте майката на детето си. Тя е специален тип човек, който се отрича от всичко, за да роди детето ви”, пише Тони. “Истински обичам моите две спящи бебета и смятам, че и двете заслужават почивката си”.

Източник и снимка: https://dama.bg/