Текст: Ани Събева, основател на Слингомания и Програма Спокойни бебета

Татковци, татковци – понякога те са велики, друг път – малко срамежливи, но винаги до нас, за да ни подкрепят. Истината е, че настоящата статия е вдъхновена от звездната рубрика на ,,Слингомания‘‘, с която започваме деня във вторник. Тя среща нашите последователи с актуални лица от киното, музиката, изкуствата като цяло или просто от социалните мрежи. Последните впрочем, особено Instagram, ни запознаха с изключително интересни майки, развиващи с въображение и финес своите профили.

Една от любопитните теми в рубриката наскоро беше посветена именно на бащите, бебеносещи своите деца. Поздравихме ги специално с публикация на чаровната актриса Весела Бабинова и бебеносещ кадър на мъжа, откраднал сърцето ѝ.

И така – защо да бебеносят татковците? Фактите, събрани в няколко точки

1. Понякога, без да го осъзнаваме, оставяме таткото на заден план, погълнати от грижите за детето или дома. Бащите обаче също имат необходимост да изградят специална връзка със своите деца. Колкото по-рано осъществят близък контакт с тях – вплетени в прегръдката на слинга, толкова по-бързо и лесно ще придобият увереност относно грижите и възпитанието им. Малките от своя страна ще получават двойна доза любов, внимание и усещане за защита – не само от мама, но и от тати! Не лишавайте мъжете от удоволствието и насладата на този неповторим контакт.

2. Ние – жените, също имаме право на своите минутки. Време само за нас! Когато тати бебеноси, ние можем да почетем книга, да вземем душ или просто да се насладим на семейната разходка, удовлетворени от факта, че имаме мъж, отдаден на родителството.

3. Ако имаме и друго дете/деца ще можем да им обърнем индивидуално внимание, да им напомним, че те също са важни и обичани точно толкова, колкото и бебето. Да прекараме време в игри и закачки, без да се тревожим, че бебчо не се чувства комфортно.

4. ,,Много мило“, както казва един виден Ерген, е да видиш татко да бебеноси по време на излет или разходка в планината. Така за мама остава важната задача да подготви пикника, да направи снимки, както и да аранжира обстановката тип 'instagramable'.

Най-често задаваните въпроси преди началото на бебеносенето

5. Домашните задължения не са ангажимент само на мама - за да запазим разсъдъка си в кондиция, не бива да се превръщаме в супержрни на всяка цена. Ние и без това сме си супер, но понякога се нуждаем от малко помощ у дома. Прането, чиниите и прахът нямат изисквания кой ще се занимае с тях. Докато тати бебеноси и разтребва вкъщи, мама може за миг да полегне на дивана, да си измие косата, да отиде на козметик или маникюр.

Списъкът може да се окаже безкраен, но май е време да сложим точка. Продължението го напишете вие – всяко семейство, доверило се на ,,Слингомания“, има своя история, навици, незабравими моменти, обединени от бебеносенето. Ако това не важи за вас – обадете ни се, запишете час за консултация с мен – Ани Събева, и ще помогна ситуацията  да се промени. Казана дума, хвърлен камък! Ще ви очаквам!