Във високотехнологичната болница „Света Марина“ – Плевен се роди бебе №100 за годината. Родилката Нина Ангелова е на 27 години от врачанското село Острец и се доверява за втори път на акушер-гинеколозите от многопрофилната болница.

Най-добрите лекари в София 2024

Новороденото момченце се казва Мартин Иванов Ангелов и  тежи 3,680 грама, с дължина 52 сантиметра. Проследяващите бременността лекари съобщават, че както  майката, така и бебето се чувстват отлично. Мартин, като знаково 100-тно бебе за годината, получи подаръци, осигурени от медицинския екип на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен и „бебо“ – български бранд за бебешка козметика и аксесоари.

Как да изберем най-добрата бебешка количка

„Тук родих и първото си дете – момиченце на три годинки, защото се предоставят отлични условия. Благодарна съм на д-р Вася Гаврилова и на целия екип за професионализма, грижите и отношението“, сподели родилката Нина Ангелова.

Експертизата на лекарския екип, както и удобствата предлагани от високотехнологичната болница, превръщат гинекологичното отделение на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен в предпочитана дестинация на родилки от цялата страна.  В отделението на болницата работи екип от висококвалифицирани специалисти – акушер-гинеколози, педиатри-неонатолози, акушерки и медицински сестри, които осигуряват необходимата медицинска подкрепа и внимание през целия период на бременността, раждането и след него.

Над 10 000 деца не са приети в детски ясли и градини

От началото на годината в родилното отделение са родени 50 момчета и 50 момичета. Най-младата майка е на 17 години, най-възрастната – на 45.