Бебе се ражда със сърце, което работи само наполовина. Шансът за оцеляване е нулев. Желанието за живот обаче побеждава и чудотворното тримесечно бебе Доротея Фенрих-Велез печели битката.  

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

По време на бременността, на майката е съобщено, че състоянието на нероденото бебе е изключително тежко. Дъщеря ѝ страда от синдром на хипопластичното ляво сърце - рядка вродена малформация на сърцето, при която лявата сърдечна камера е силно недоразвита. Лекарите препоръчват бременността да бъде прекратена. Макар да знаят, че бебето им има нулев шанс да оцелее без експертна помощ, 40-годишната Зофия и нейният партньор Роб, отказват да се предадат, започват световно търсене на медицинска помощ, с надежда да открият онази малка искрица, която да запали тяхната вяра, че все пак детето им може да оцелее. И това се случва. Хирург във Великобритания им дава надежда. 

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:

Когато Доротея се ражда, тя е толкова болна, че лекарите, планирали сложната процедура, са напът да отменят операцията. Животозастрашаващата ситуация налага намесата на адвокат по правата на човека. И все пак, макар опасност да има, операцията е извършена в Royal Brompton Hospital в Югозападен Лондон.

Майката споделя: „Казаха ни, че Доротея не може да оцелее и че скъпата и сложна операция за повторно свързване на дясната страна на сърцето, така че да може да върши работата и на лявата, е твърде рискована. Но нямаше начин някога да се откажа от малкото си момиченце и да го пусна. Доротея е нашето чудо.“

След като се ражда - със секцио, на 7 юли, в 37 седмица от бременността, Доротея претърпява 12-часова операция, извършена от опитен сърдечен хирург.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Таткото споделя: „Повикаха ни, когато тя излезе от операцията, за да ни кажат, че е добре. Няма да спрем да се борим за нашето малко момиченце. Засега Доротея ще остане в болница, щом стане на 6 месеца, ще бъде подложена отново на операция. След това ще я приберем у дома, а при навършване на 3 годинки ще постъпи отново в болница за операция. Тя е чудо и е живото доказателство за развитието на медицинската индустрия."

Източник и снимки: https://www.pregnantlife.net/