Най-преждевременно родените близнаци във Англия ще оцелеят, написа Би Би Си. Историята на мъничетата Харли и Хари Крейн стана известна, откакто родителите им започнаха да споделят детайли за трудностите, които следват след подобно преждевременно раждане.

Близнаците са се родили в 22-а гестационна седмица и са тежали малко над 500 грама всеки. И двете дечица прекарали дълго време в неонатологията на Кралския медицински център в Нотингам.

На 43, с три деца и бременна с близнаци - как ще се справя?!

Първоначално родителите им били предупредени, че надали ще оцелеят и двете деца, само че, въпреки всички предизвикателства, Харли и Хари съумяват да се вкопчат в живота и заякват с всеки минал ден.

Джейд Крейн и брачният партньор ѝ Стийв желали от години да имат деца. След продължителна терапия при репродуктивни специалисти и няколко спонтанни аборта, Джейд Крейн все пак вижда заветните две чертички, които се оказва и две бебета. „Те са малки бойци, които изненадаха всички. До момента са се справили с шест интервенции, както и със сепсис, проблеми с очите, мозъчни и белодробни отоци “, споделя майката на децата.

Източник: btvnovinite.bg 

Снимки: BBC