Бременна жена роди в самолет. За щастие на полета е имало медицински специалисти, които са помогнали на родилката, съобщават от CCTV.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Жена на име Джан претърпява неочаквано раждане на 3 август. Тя внезапно се почувствала неудобно и отишла до тоалетната. Екипажът на полета разбира за раждането и спешно търси помощ от пътниците. За щастие намира медицински персонал сред тях. На борда е имало медицинска сестра на име Чън от отделение за новородени и двама лекари от други болници.

Чън разказва, че когато е тръгнала към тоалетната, бременната жена вече е била родила, държейки плацентата и новороденото си бебе в ръце.

Бебе проплака по време на пътнически полет

Поради липсата на медицински консумативи на борда медиците са използвали ръкавици, за да откъснат ръчно феталните мембрани, позволявайки на новороденото да диша, но те забелязали, че новороденото няма пулс. Чън незабавно предприема спешни мерки, за да запази бебето топло. За щастие, след серия от спасителни мерки, сърдечната честота на бебето се възстановява, а самолетът прави аварийно кацане на близко летище.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Чън е придружила бременната жена до болницата, а благодарното семейство е обещало, че ще посети медицинската сестра, когато бебето бъде изписано.

Джан и съпругът ѝ кръстиха новороденото Сун И‘ан, което означава „нов живот без опасност“.

Източник: https://bulgarian.cri.cn/