Всяка година благотворителната инициатива „Българската Коледа“ напомня, че чудесата са възможни заради добротата и съпричастността на хората. С подкрепата на дарителите в кампанията лекарите във варненската университетска болница „Св. Марина“ помагат на много деца с тежки заболявания и връщат надеждата на техните семейства, съобщават от лечебното заведение.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Според началника на направление „Педиатрия“ в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна проф. д-р Виолета Йотова, благотворителната инициатива е поредното доказателство, че хората могат да бъдат добри и съпричастни. „Да даряваме на нуждаещите се и да подкрепяме лекарите в мисията им да спасяват живот е нещо безценно“, споделя проф. Йотова и допълва: „Това, че през годините кампанията се обогатява и разширява показва, че българите имат нужда от нея.“

Виктор, Масал и Стела са част от децата, които са излекувани в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна с побощта на инициативата „Българската Коледа“. 6-годишният Виктор е роден с рядко генетично заболяване, което забавя физическото му развитие. Благодарение на кампанията детето вече 5 години ежедневно получава скъпоструващо хормонално лечение. Днес Виктор не е по-различен от своите връстници и мечтае да стане футболист.

Българската Коледа дари жизненоважна апаратура на АГ болницата във Варна

Модерната медицинска апаратура, купена със средства от „Българската Коледа“, дава шанс за живот на 3-годишната Масал и на 5-годишната Стела. Масал е родена с аномалия на тънкото черво и претърпява животоспасяваща хирургична операция. Стела е спасена от загубата на бял дроб след тежка пневмония. Родителите и на трите деца са благодарни на дарителите за съпричастността и на лекарите за грижите, отношението и професионализма им.

Всяка година инициативата „Българската Коледа“ осигурява високоспециализирана медицинска апаратура за диагностика и лечение на деца и подпомага над 500 подрастващи с хронични заболявания.

Тази година инициативата има за цел да привлече вниманието на обществото към хирургичните интервенции при деца с вродени и придобити заболявания и да подпомогне тяхното диагностициране, лечение и рехабилитация.

Източник и снимка: https://www.zdrave.net/