4-годишно дете издъхна в Спешния център в Петрич, след като е било затиснато от стара метална врата в двора на нефункциониращо училище, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Сигналът за тежкия инцидент е подаден на тел. 112 малко след 17 часа.

По първоначална информация бабата и дядото на момченцето са извършвали почистващи дейности в двора на училището, а детето се люлеело на металната врата на оградата. При играта вратата пада и го затиска. Детето е получило тежки наранявания, включително черепно-мозъчна травма. Транспортирано е до спешния център в Петрич, но лекарите не са успели да го спасят.

На място е извършен оглед и е уведомена Районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Подкрепа за малкия Гого

През юни 2021 г. 3-годишно дете пострада тежко, след като върху него паднала врата на футболно игрище в асеновградския кв. "Долни Воден". Момченцето бе откарано в интезивното отделение на Клиниката за детска хирургия на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб и счупени ребра. По-късно бащата на пострадалия малчуган разказа, че футболната врата е паднала, след като друго дете вероятно е закачило с крака си и е повдигнато вратата в задния й край и тя е паднала напред.

Източник: https://dnes.dir.bg/