За работата на неонатолозите думите винаги ще са малко. За мисия на своя живот те са приели да се борят за туко-що родените бебета, грижа - толкова крехка, специална и деликатна. Когато дойде момент самите те да посрещнат своята първородна рожба, нямаме и капка съмнение - емоцията е несравнимо красива, нежна, мила, изпълнена с обич и смисъл. 

Днес поздравяваме неонатолога д-р Петя Белчева, която вече е мама. За това научихме от фейсбук страницата на УСБАЛАГ Селена. Ето какво споделиха те: 

Животът е магия, зараждаща се от срещата на две клетки. Наградата на любовта – нов живот от два други. Ново начало на път, построен от обич и отдаденост. На грижа, която всеки ден ще расте пред очите ни, разцъфвайки в нов човек. 

Главната акушерка Ивелина Божилова е повишена в Мама Иве

Има едни хора, чието съществуване е посветено на съхранението на слученото чудо на живота – неонатолозите. Хората, които всеки ден отдават времето и усилията си, за да се борят за защитата на крехкия като порцелан новороден живот. Част от този екип е и д-р Петя Белчева. А преди броени дни тя посрещна своето собствено чудо като стана майка за първи път. Ето, че на бял свят се появи Борислав. 

Раждането на Борислав мина леко в екипа на д-р Илко Ненев. „Всъщност всеки от големия екип в залата и след това при болничния престой, е частичка от целия процес на раждането – от хостесите и санитарките, до лекарите от различните отделения. Неонатолозите имат своето място в процеса, и това не позволява да се види цялата картинка и важността на ролята на всеки един. Сега, от другата страна – тази на пациент, мога да кажа, че такъв професионализъм, грижа и емпатия, не съм виждала другаде. А съм работила в множество лечебни заведения преди „Селена“. Топлото внимание на многослойният екип на болницата дава спокойствие и усещане, които не кореспондират с идеята, че си в лечебно заведение,“, разказа д-р Белчева.

Добре дошъл казваме на Божидар

Ние ѝ благодарим за прекрасните думи и ѝ пожелаваме плавно преминаване от професионалната роля на лекар към майчинството. Нека мама, бебе и цялото семейство бъдат здрави и с наслада да посрещнат всички първи неща, които им предстои да споделят заедно.

Източник и снимка: фейсбук УСБАЛАГ Селена