Нещо любопитно, ново и различно се случва вече в Сопот. Една от най-забележителните дами в града постави началото на нова традиция при раждането на бебе. Тя поръча голяма табела с рисунки на две новородени – момченце и момиченце, и я окачи на видно място на фасадата на къщата.

След 18 години борба и 4 инвитро процедури - роди се мечтано бебе

"Това е мое решение, взето преди време, което сега изпълнявам", сподели пред „Марица“ Катя Адърска, дългогодишен директор на ПГ „Ген. Владимир Заимов“, общински съветник, бивш заместник-кмет на Сопот и изявена общественичка.

"Когато преди няколко месеца се родиха Мартин, синът на дъщеря ми Десислава, и Мирая - дъщерята на племенницата ми Поля, реших, че ще направя съобщение за това по швейцарски", разказа Катя Адърска. Неотдавна тя попаднала на публикация с няколко папки снимки, от които било видно, че в Швейцария съществува традиция, когато се роди дете, това да се оповестява с голяма табела на къщата или блока. Там се изписва името на новороденото, а на табелката може да им рисунка на любимо животно – делфинче, пчеличка, гълъбче. Тази табела остава на стената,  докато новороденото навърши пълнолетие.

Благословията да бъдеш баба - разказ от първо лице

Източник и снимки: https://www.marica.bg/