50-годишнa психоложка и нейният съпруг Тони, който е на 61 години, посрещнаха първото си дете – момиченцето Лили Антония Трокслър – през септември в болницата Cone Memorial, Северна Каролина.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

„Справяме се страхотно“, споделя семейството пред FOX Television Stations. ,,Както бихме казал на хората, лишени от сън, но напълно си заслужава."

Забременяването се оказва сериозно предизвикателство за двойката, която сключва брак през 2008 г. Настоящата майка разказва, че тя и съпругът й са опитвали да се сдобият с наследник, сякаш без да осъзнават, че годините летят.

Оказва се, че част от проблема е миома на матката, отстранена в началото на 2019 година. Напредналата възраст също е сериозен фактор. Мненията на репродуктивните специалисти са, че евентуална бременност би могла да се окаже рискова. След поредица от консултации и инвитро процедура семейството взима решение да използва донорска яйцеклетка. Първият трансфер не е успешен, а след това COVID-19 променя

графика на клиниката, където се лекуват, а това води до ново забавяне. Успехът обаче все пак идва – в началото на 2021 г. е време за втория трансфер на ембриони, който, за щастие, се оказва с мечтаните две чертички. От клиниката ги предупреждават, че поради напредналата възраст са възможни някои здравословни проблеми – високо кръвно налягане и други.

„Знаех, че един ден ще стана майка“, споделя психоложката. „Не знаех как ще се случи. Не знаех дали ще бъде естествено забременяване, инвитро или друго…“

Според нея е важно по време на пътя към жадуваната рожба партньорите да останат спокойни, да запазят комфорта си и именно този съвет отправя към други двойки в подобна ситуация. Не пропуска и да се пошегува, че е необходимо да „остане във форма“ и да се поддържа млада заради бебето.

Трокслър не е най-възрастната жена, която дава нов живот. Според USA Today Мангаяма Ярамати е родила първите си деца, две момичета близначки, на 74-годишна възраст в Индия.

Междувременно щастливата майка вече получава въпроси дали или кога ще има друго дете. „Ако случайно бъдем благословени с втора рожба, това ще бъде още едно бебе чудо“, завършва тя.

Източник и снимка: FOX5 NEWYORK