За хубавите примери трябва да се говори! Все повече млади двойки превръщат сватбеното си тържество в благотворителна кауза и даряват - от сърце, с отдаденост и любов, с грижа и внимание. Именно това правят и младоженците Нели и Яни. Те даряват средствата, събрани вместо сватбени букети, на Първо детско отделение в УМБАЛ Бургас.

Те се казват Нели и Яни, а от 20 август са семейство Андрееви. Той е родом от Бургас, тя от Айтос и след 8 години живот в София единодушно взимат решението да се върнат за постоянно в Бургас, където да създадат дом и семейство.

НОВИЯТ ЕПИЗОД ОТ "ЗДРАВЕ НА ФОКУС":

Бебе в кувьоз преди, а днес - младоженец с дарение за неонатология

Младата двойка без колебание решава вместо цветя да подарят щастие, а събраните пари да отидат за здравето на децата. С дарената сума ще бъде закупена за нуждите на отделението апаратура – инфузионни помпи или т. нар. перфузори, които ще бъдат използвани за интензивно венозно лечение при малки деца.

Преди няколко дни Нели и Яни Андрееви, които посветиха сватбата си на благотворителна кауза, предадоха кутията със събраните средства на завеждащия Първо детско отделение в УМБАЛ Бургас – д-р Борис Ангелов, който им благодари за жеста.

Това е поредна благородна инициатива на младоженци, които даряват средствата от букети за закупуване на нова апаратура за нуждите на отделението и грижата за най-малките в последните няколко години.

Източник и снимки: https://www.burgas.bg/