Съвсем мъничък, а вече се бори за своя живот. Бебе Никола се нуждае от помощ. Той е роден с вродена хидронефроза и мегауретери, за съжаление, родителите разбират на по-късен етап за диагнозата, чак когато детето започнало да има сериозни усложнения. След лутане от лекар на лекар и от болница в болница, най накрая се поставя правилната диагноза, но за съжаление, вече левият бъбрек на Ники има сериозни усложнения и в момента работи само на 8%. Той пречи и на десния да работи правилно. Клиника в Турция дава надежда, че функцията на бъбрека ще бъде възстановена с правилното лечение.

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУ" ГОВОРИМ ЗА:

РОДИТЕЛИТЕ НА НИКИ РАЗКАЗВАТ... 

Всичко започна, когато нашето бебче беше на месец и половина. Изведнъж започна да вдига висока температура, която поддържаше в продължение на няколко дни. Това ни притесни и посетихме медицински специалист, който ни изписа антибиотик. След приема му имаше леко моментно облекчение, в следствие на което отново нашето бебче започна да проявява същите симптоми. Това ни разтревожи още повече. Отново посетихме нашата лична педиатърка, тя ни назначи изследвания за кръв и урина. От резултатите стана ясно, че нивото на хемоглобина на нашето слънчице е много нисък и се наложи да постъпим в болнично заведение.

С постъпването ни веднага му поставиха катетър и в продължение на около седмица там му преливаха кръв и различни медикаменти, посредством система. След изписването ни от болницата детенцето ни продължаваше да страда, все още беше с катетър. Половин месец след изписването ни, постъпихме за лечение в Пирогов. На втория ден от постъпването ни му направиха операция за отстраняване на задна уретрална клапа и му поставиха отново катетър. След което лечението ни там продължи в дълги и силно стресиращи за нас три седмици.

Изписаха ни, но се оказа, че нашето мъниче е с наличие на бактерия в урината. Беше ни назначено домашно лечение с антибиотик в продължение на седем дни, след което бактерията беше моментно изчезнала. Въпреки това обаче трябваше да продължим профилактично лечение с други медикаменти. След изминаването на нови две седмици отново пуснахме профилактични изследвания на урината, от които се установи отново наличието на същата бактерия.

И пак - последва прием в болница. Там, в продължение на около седмица, отново му бяха вливани лекарства, които накараха бактерията да изчезне, отново само за момент.

Историята на Андриана, родена едва 670 грама, и нейният спасител

Ново изписване и за пореден път - прием на лекарства за профилактика. По време на лечението в болницата, бактерията изчезна, но след около две седмици профилактично лечение, бактерията отново се прояви. След това последно проявяване на въпросната бактерия ни назначиха да приемаме още някакво гръцко лекарство, което е трудно достъпно. Въпреки трудното откриване на лекарството успяхме да намерим начин и да го закупим. За съжаление обаче и това въпросно лекарство не донесе резултат. 

Мъките с нашето бебе продължиха. В отчаяние, с бащата на Никола решихме да се насочим към лечение в друга страна. От познати и приятели научихме, че вероятно ще намерим шанс за лечение в Турция. Посредством тяхна помощ, ние успяхме да осъществим контакт с туската болница "LIV HOSPITAL". Там ни запазиха час за преглед. 

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

След консултация с турския специалист ни беше назначено скъпоструващо лечение. Отчаянието нарасна, прибрахме се в България с надежда да открием помощ, за да можем да съберем необходимите за лечението средства.

Може да подкрепите Ники:

с карата, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut 
https://pavelandreev.bg/campaign/zivot-za-bebe-nikola
Банка :Алианц Банк България 
IBAN:BG31BUIN95611000706950
BIC:BUINBGSF

Титуляр: ФОНДАЦИЯ ПАВЕЛ АНДРЕЕВ 
Основание за Никола

Източник и снимка: https://pavelandreev.bg/