Малката Анелиа се нуждае от средства за лечение на частичен атриовентикуларен септален дефект, който няма възможност да се лекува чрез лекарства. Велю Колев е баща на малката Анелиа. Който разказа историята на дъщеря си с надежда да получи подкрепа за излекуването на дъщеря си.

Момченцето, ударено от мълния, е изписано - семейството благодари за грижите

Всичко започва през август 2022 г. Тогава при рутинен преглед детски педиатър установява, че Анелиа има шум в сърцето. Тя е на 4 г., родена е на 16.04.19 г. и никога до тогава някой лекар не е чул този шум.

Бебето трябва да се кърми при поискване – толкова често, колкото детето иска

„Според лекарката, която го чу за първи път, не беше нужно да отидем при детски кардиолог. Според нея тя щеше да го "израсте". За съжаление половин година след прегледа при нея започнаха да го чуват все повече лекари и решихме да заведем детето на детски кардиолог в Пловдив. Той обаче не искаше да ни представи диагноза и ни изпрати в София при професор доктор Анна Кънева, която установи, че Анелиа има частичен атриовентикуларен септален дефект и няма възможност да се лекува.”, споделя бащата.

Средствата за финансиране на една инвитро процедура ще бъдат увеличени на 6 000 лева

Единственият начин момиченцето  да се оправи е чрез отворена операция, която обаче застрашава до голяма степен живота й. След прегледа при д-р Кънева започва и голямото търсене на специалисти в България, и в чужбина. Успяват да се свържат с доктор Ходжев, който е анестезиолог в няколко турски клиники. Той успява да свърже семейството с детски кардиолог и хирурзи в Аджъбадем Бакъркьой в Истанбул.

От кардиолог в турската клиника става ясно, че няма вариант Анелиа да се лекува с лекарства, единственият вариант е чрез операция, която трябва да се извърши в срок от година. В противен случай детето може да е с опасност за живота поради образуване на тромбове.

За съжаление обаче сумата за операцията е прекалено скъпа и непосилна за семейството. Лечението на малката Анелия струва 17 450 евро, а родителите се надяват, че чрез кампанията ще успеят да съберат необходимата сума.

Операцията на детенцето е насрочена за 9-и август тази година, а то трябва да постъпи още на 6-и в турската клиника.

„Надяваме се чрез тази кампания да успеем да спасим живота на единственото важно нещо за нас - нашето дете! Това е зов за помощ на едни отчаяни и безпомощни родители, борещи се за най-красивото в живота си! МОЛИМ ВИ, помогнете ни! Без помощта на всички вас - добрите хора, няма да се справим.”

Банкова сметка IBAN: BG90TBIB931010A08VOL01

BIC: TBIBBGSF

Титуляр: Велю Колев (Баща на Анелиа)

Източник и снимка: trafficnews.bg