Историята на Людмила е дълга, наситена с хиляди емоции, мисли, страхове, плашещи усещания, но и надежда, сила и осъзнаване, че изправяйки се пред една тежка битка, човек трябва да не спира да търси щастието, да вярва в него и да бъде последователен в пътя към целите и мечтите си. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Разказваме Ви нейната история, която е част от кампанията „Не просто статистика, а история за силата на жената и пътя до победата“.

„Захласната в работата си, пропуснах редовния си профилактичен преглед при мамолог, забавих се с около три месеца. Наложи се да отида, тъй като отново напипах образувание в гърдата си. Провеждайки образното изследване, лекарят ми съобщи лошата новина – съмненията му, че този път се касае за злокачествено образувание. Направихме биопсия и трябваше да изчакаме резултата.“, казва Людмила. 

Предположението на лекаря се оказа правилно и така тя се изправя пред диагнозата - бързоинвазивен рак на гърдата.

„В България има някаква стигма, че болният човек е заразен. А истината е, че болният човек има нужда да бъде заобиколен от здрави хора, които да му дават енергия, да го връщат в реалността и да му „сверяват часовника. Да, минаваш през нещо наистина страшно, но след него има живот и той е възможен. Хората, които минаваме през това виждаме живота от двете страни – виждаш живота в края, започваш да си правиш равносметки. Истински вярвам, че мотивацията ти е да живееш, не заради някого, а заради самия себе си. Бидейки жив и здрав – това е щастие и радост за всичките ти близки хора, но битката е заради самия теб.“, казва Людмила. 

Бебе Георги - роден след диагноза рак и неуспешно инвитро

Тя е категорична, че най-важно е да си концентриран в лечението си, във всяка следваща стъпка, в пътя, който трябва да извървиш.

„Нужно е просто да се концентрираш в това, което искаш да постигнеш и да знаеш с кои специалисти ще го постигнеш. Много е важно да имаш доверие на лекарите, които те лекуват, ужасно важно е. Всичко трябва да е едно по едно, стъпка по стъпка. Много е важно да не се изгубиш.“

Веднага след като диагнозата на Людмила е ясна, тя се подлага на операция. Въпреки че е диагностициран в ранен стадий, ракът ѝ е хормоно-активен и агресивен, така че лечението трябва да продължи възможно най-бързо. Людмила се доверява на доц. Желязко Арабаджиев, началник на Клиника по медицинска онкология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, за основната част от терапията.

Лили, която победи рака и отпразнува първия си рожден ден

„Има странни моменти, има едно чудене дали това е краят на живота ти, дали не трябва да си кажеш довиждане с всички.. и в същото време чуваш „не, ти си излекуван, продължаваш“. И по този начин си един голям победител и си супер доволен от това, което си. Така около две години след края на лечението си, след усилията на много хора, но и предимно моите, аз имам своята сбъдната мечта в очите на моя 7-месечен син Константин.

„Животът иска от нас да бъдем гъвкави и това също е вид гъвкавост, научаваш се да преминеш тези стъпки, преминаваш през метаморфоза, но оставаш себе си. Всички живеем с идеалистични представи и ни се иска всичко да е идеално, само че животът ни изправя пред различни изпитания.“

Цялата история можете да прочетете >>> ТУК 

Източник и снимка: Facebook Acibadem City Clinic УМБАЛ Токуда